Újra megnyílik Izrael a turisták előtt

Május 23-ától Izrael újra megnyitná kapuit turisták előtt, jelentette be az Egészségügyi Minisztérium és az Idegenforgalmi minisztérium. Eleinte csak a csoportok (mert könnyebben ellenőrizhetőek), később az egyedül érkezők is célba vehetik az országot — írja a Times of Israel.

„Itt az ideje, hogy Izrael megkezdje a gazdasági válságból való kilábalást” – nyilatkozta Farkash-Haochenen idegenforgalmi miniszter.

A látogatóknak a PCR teszt elvégzése kötelező lesz, mielőtt repülőre szállnak.

A közlemény szerint Izrael folytatja a tárgyalásokat az országok között, az oltási kártyák kölcsönös elismeréséről, az immunológiai vizsgálatok szükségességének eltörlése érdekében.

Múlt héten egy magasrangú egészségügyi tisztviselő elmondta; a más országokban végzett oltások elismerését bonyolította a környező országok politikai érzékenysége, miszerint olyan oltóanyagokat telepítettek, amelyet Izrael nem engedélyezett.

A jelentés elsősorban az Egyesült Arab Emírségeknek szólt, ahol kínai vakcinát alkalmaznak, illetve a nemzeteknek, ahol a Szputnyik V vakcinát használják.

Múlt év márciusában, amikor a járvány Izraelt és a világot is lesújtotta, Jeruzsálem minden idegen előtt bezárta kapuit- a lépés ekkor extrémnek számított, de később szinte minden ország követte, amint a vírus világjárvánnyá vált.

Izrael az előző évekhez/a pandémia előtti időszakhoz képest 81%-os visszaesést regisztrált, az Idegenforgalmi Miniszter közlése szerint.

Most egy újjáéledő turisztikai ipar reményét vetette fel Izrael világvezető oltási kampánya, amely sokak szerint vonzó célponttá teszi az országot az utazni vágyók számára.

Az előző héten a Népesedési és Bevándorlási Hatóság bejelentette; azok a külföldiek, akik felépültek a COVID-19-ből, vagy már megkapták a vakcinát és közvetlen rokonuk él az országba, lehetőséget kapnak arra, hogy beutazzanak. Továbbá azok a személyek is, akik állampolgársággal rendelkeznek ugyan, de életvitelszerűen a határon kívül élnek.

A változtatások előtt a külföldön élőket csak ritka körülmények között engedték be, mint például; orvosi kezelés, közvetlen rokon temetése, vagy humanitárius okokból.

1%-nál kevesebb a pozítív esetek aránya Izraelben

Az elmúlt 9 hónapban most a legalacsonyabb a koronavírussal fertőzöttek száma.