Csaknem négyszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

385 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 139, szombaton 108, vasárnap 109 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. A horvát, ukrán és román határszakaszon 29 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 783 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza az a katonák és rendőrök. A megelőző héten – március 22-től 28-ig – a feltartóztatottak száma 760 volt. A román, ukrán és horvát határszakaszon 51 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt hét gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

42 millió ember indulna el az Egyesült Államokba Latin-Amerikából és a karibi térségből

Nem meglepő módon Bidenék a Trump kormányt hibáztatják. Csakhogy pont Bidenék intézkedései miatt indulnak meg a tömegek.

Címlapkép: Európába igyekvõ marokkói illegális bevándorlók távoznak a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvõ Arguineguin kikötõjében létesített befogadóállomásról, ahonnan a hatóságok Las Palmasba szállítanak több mint 200 migránst 2020. november 17-én. Fotó: MTI/EPA