Tíz áldozata van egy coloradói fegyveres incidensnek

Tíz ember, köztük egy rendőr is életét vesztette hétfőn egy áruházi fegyveres incidensben az egyesült államokbeli Colorado államban – közölték a hatóságok. A támadót, egy középkorú fehér férfit őrizetbe vettek a hatóságok. Egyelőre nem világos, milyen okból támadott.

Az incidens a Denvertől mintegy 45 kilométerre észak-nyugatra lévő Boulder városában történt. A település a Sziklás-hegység keleti lábaitól nem messze fekszik.

A boulderi rendőrség kora délután tett közzé riasztást a Twitteren, hogy fegyveres incidens zajlik a helyi King Soopers szupermarketben. A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, s a helyszínre kommandósokat is vezényeltek.

A város rendőrparancsnoka egy esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy őrizetbe vették a gyanúsított férfit, aki a sebesülése miatt kezelésre szorul.

A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást, „ha már sikerült tisztázni a tényeket”. Michael Dougherty megyei ügyész úgy fogalmazott: „Ez a tragédia egy rémálom Boulder megye számára, együtt dolgozunk a helyi, az állami és a szövetségi hatóságokkal”.

Egy az áruházból távozó férfi az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy lövéseket hallott és három, arccal lefelé a földön fekvő embert látott, kettőt az áruházi parkolóban, egyet pedig odabenn a bejárat közelében. Állapotukról azonban nem tudott semmit mondani. Egy, a világhálóra felkerült videón látszik a King Soopers áruház padlóján fekvő személy, és a felvétel elején feltehetően két lövés hallatszik. Egy másik, az amerikai tévékben mutatott felvételen látszott az is, hogy a rendőrök kivezettek az áruházból egy hátrakötött kezű, félmeztelen férfit, akinek vér folyt a lábán, és mentővel elszállították a helyszínről.

Több mint kétmillió fegyvert adtak el januárban az Egyesült Államokban

Ez 80%-os emelkedést jelent a tavaly januári adatokhoz képest.