Az új-zélandi hatóságok is jóváhagyták az izraeli fejlesztési koronavírus elleni orrspay-t

A klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az izraeli fejlesztésű termék megakadályozhatja a COVID-19 terjedését, lerövidítheti annak lefolyását, és csökkentheti a már fertőzöttek tüneteinek súlyosságát; a spray-t nyáron fogják forgalomba hozni Izraelben – írja a Ynet.

Izrael és Új-Zéland is ideiglenesen jóváhagyta a SaNOtize Research and Development biotechnológiai cég nitrogén-oxid-orrspray-jének (NONS) értékesítését, amely segíthet megakadályozni a COVID-19 vírus terjedését – közölte a társaság hétfőn.

Az Enovid márkanév alatt futó NONS gyártása Izraelben megkezdődött a SaNOtize partnerével, a Nextar Chempharma Solutions-zel, a termék értékesítése várhatóan ezen a nyáron kezdődik.

„Reméljük, hogy orrspray sok ember életét fogja megmenteni az oltásra váró országokban” – mondta Dr. Gilly Regev, a SaNOtize vállalat társalapító-vezérigazgatója.

„Mindenki számára hozzáférhető lesz, és megelőzésben alkalmazható bármilyen légúti vírusfertőzés elleni védelemben”

– tette hozzá.

SaNOtize, az Ashford és az angliai St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust Surrey bejelentette a klinikai vizsgálatok eredményeit, amelyek bebizonyítják a NONS vírus elleni hatékonyságát a vírus elleni kezelésben

Chris Miller, a SaNOtize tudományos főigazgatója elmondása szerint az embereken alkalmazandó nitrogén-oxid-készítményt úgy tervezték, hogy „elpusztítsa a vírusokat a felső légutakban, megakadályozva azok inkubálódását és a tüdőbe terjedését”.

Kik terjesztik az oltással kapcsolatos vérvádakat?

Újságírók, baloldali zsidó szervezetek, és Bernie Sandershez hasonló politikusok is kiálltak a mérgező hazugság mellett, amely szerint Izrael megtagadja a koronavírus elleni oltást a palesztinoktól.