Véleménycikket közölt a Guardian arról, hogy „le kéne bontatni” Izrael államot

Véleménycikket közölt a Guardian Salem Barahmeh, a Palesztin Nyilvános Diplomácia Intézet vezetőjének tollából – hívta fel a figyelmet a Camera szervezet, mely a brit médiában vizsgálja az Izrael szóló híreket.

Barahmeh cikkében szerepelnek a következő sorok:

„A híres izraeli demokrácia, mint terjeszkedő politikája, nem áll meg, vagy ismeri el a demarkációs vonalat – inkább megsemmisíti azt. A gyakorlatban Izrael teljes uralmat gyakorolt a Jordán-folyó és a Földközi-tenger között”.

A cikk szerint tehát Izrael „teljes uralmat” gyakorol a Palesztin Hatóság által uralt A-területek felett, vagy éppen a Hamász által uralt Gáza felett – hívja fel a figyelmet a Camera.

A cikk kritizálja Izraelt, amiért letartóztatott palesztin törvényhozókat. Az igazság az, hogy Izrael Khalida Jarrart tartóztatta le, aki bevallotta, hogy a Palesztin Felszabadítási Népfront tagja. Utóbbi egy terrorszerv, mely 2019-ben megölt egy 19 éves izraeli lányt.

A cikk azzal zárul, hogy Izrael olyan rendszer, mely

„felsőbbrendűséget és uralmat tart fenn egy nép felett. A valóságban a palesztinoktól elvették szuverenitásukat és hatáskörüket életük formálására, jövőjüket és képességüket, hogy ellenálljanak az elnyomásnak. A rendszer nem engedheti meg magának a valódi demokráciát, és ezért le kell bontatni azt. Egy új társadalmi szerződést kell építeni, ahol mindenki valódi önrendelkezést gyakorolhat, mindenki szabad és egyenlő”.

A Camera szerint amikor az anticionisták „demokráciáról” és „egyenlőségről” beszélnek, valójában a Hamászhoz hasonló, antiszemita rendszer létrehozását értik alatta.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„A Guardian antiszemita hazugságokat terjeszt Izrael vakcina programjáról”

„A baloldali brit újság, ami amerikai liberálisok körében is népszerű, antirasszizmusnak álcázza az antiszemitizmust”- írja Shany Mor az Algemeiner hasábjain.