Vakbélgyulladással került kórházba Szárá Netanjahu

A miniszterelnök feleségét azután szállították a jeruzsálemi Hadasszá Ein Kerem Egészségügyi Központba, hogy rosszul lett. Állapotáról egyelőre nincsenek részletek, valószínűleg több napig tartják bent – írja a Times of Israel.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök elkísérte feleségét a kórházba, és vele volt a vizsgálatok idején is – áll a miniszterelnöki hivatal közleményében.

Szárá Netanjahu épp akkor került kórházba, mikor olyan hírek szivárogtak ki, hogy férjével kötött megállapodás értelmében egyszemélyben dönthet a család életét meghatározó kérdésekben, de az izraeli titkosszolgálatok és a hadsereg vezetőjének kinevezését érintő kérdésekben is.

A 63 Szárá Netanjahu ellentmondásos figura, az izraeli sajtó évek óta cikkez arról, hogy vasmarokkal irányítja férjét. Nemrég ismét azzal vádolták, hogy rosszul bánik a miniszterelnök rezidenciáján alkalmazott személyekkel, és beszélnek állítólag illegálisan beszerzett, majd téves beszámolással megtérített catering szolgáltatásokról is.

A miniszterelnök felesége központi szerepet játszik a Netanjahu elleni ún. 1000-es sorszámú ügyben is, amely szerint Netanjahu mintegy 200 ezer dollár értékű ajándékot fogadott el, például szivarokat és pezsgőt két milliárdostól – Arnon Milchan hollywoodi-izraeli filmmogultól és James Packer ausztrál mágnástól.

A házaspár többször is visszautasította az ellenük felhozott vádakat, azokat „boszorkányüldözésnek” nevezve. Állításuk szerint a vádak, a rendőrség, a média és az ellenzék politikai puccskísérletének részei.

Vádalkut kötött Sara Netanjahu

Hivatalos elszámolásokban takarítónőként jelölték meg a szakácsnőt, hogy ezzel lehetővé tegyék állandó alkalmazása mellett a drága ételek megrendelését.