Biden elfelejtette védelmi minisztere nevét

Joe Biden amerikai elnöknek gyakran gyűlik meg a baja a nevekkel. A 78 éves Bidennek egy tegnapi sajtótájékoztatók Lloyd Austin védelmi miniszter neve okozott problémát, a tábornokra zavarában úgy utalt, hogy „a fickó, aki azt a részleget vezeti”írja a New York Post.

Biden a sajtótájékoztatón két női tábornok kinevezését jelentette be, mikor a következő mondat hagyta el a száját:

„És egy pillanatot akarok szánni…az…az…egykori tábornoknak. Mindig tábornoknak hívom, de ő az én, én…a fickó, aki azt a részleget vezeti”.

Biden úgy folytatta: „Mindenképpen megköszönném a miniszternek, hogy sikeresen végrehajtotta, amit beszéltünk. És hogy ezt a két nőt előléptetésre ajánlotta”.

Korábban ezen a sajtótájékoztatón Biden kimondta ugyan Austin miniszter nevét, de azt súgógépről olvasta.

Nem ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államok 78 éves elnöke elfelejti kormánytagjainak nevét.

Még decemberben helytelenül ejtette ki Xavier Becerra, egészségügyi miniszter nevét, amit azután egy másik, szintén helytelen kiejtéssel igyekezett korrigálni.

Amúgy tegnap Jacqueline Van Ovost és Laura Richardson vehették át kinevezésüket a Nemzetközi Nőnap alkalmával tartott ünnepségen, ők a második illetve harmadik női katonák ilyen magas pozícióban, miután Lori Robinson nyugdíjba vonult 2018-ban.

Miért lehet veszélyes Biden hadügyminiszter-jelöltje?

Biden azért kért fel a Közel-Keleten helyismerettel bíró öreg csatalovat, mert tudja, hogy a térség puskaporos hordó marad. Gallai Tamás írása.