Több mint 500-an tiltakoztak az angol professzor kijelentései ellen

Egyre többen bírálják az antiszemita bristoli professzor kijelentéseit.

Miután kétszáz brit és amerikai egyetemi oktató vette védelmébe azt a szociológust, aki a zsidó diákokat Izrael bábjának nevezte, megszólaltak azok is, akik elfogadhatatlannak tartják a tanár viselkedését. Több mint 500-an írták alá azt a levelet, amelyik bírálja az antiszemita bristoli professzor a Neokohnon is ismertetett kijelentéseit. A különböző területeket képviselő elismert tudósok teljes mértékben elítélik David Miller nyilatkozatát – írja a jewishnews.timesofisrael.com cikkére hivatkozva a zsido.com.

A levélben kifejtik, hogy igaztalan vádakkal illetni zsidó hallgatókat, ügynöknek beállítani őket felháborító és sérti az összes akadémiai normát, ami a hallgatókkal való viszonyra vonatkozik. Felemlítik, hogy Miller több bristoli zsidó szervezetet „ellenséges” mozgalom részeként írt le, amelyet „célba kell venni”.

Az aláírok hangsúlyozzák, hogy a zsidókkal szembeni összeesküvés-elméleteknek sajnos komoly múltjuk van, és ezeket a kirohanásokat ennek a hagyománynak a folytatásaként értelmezik. Felhívják a figyelmet arra is, hogy David Miller megnyilvánulásai semmiben sem segítik a palesztinok ügyét.

A teljes cikk itt olvasható el.

Csaknem 200 amerikai és brit akadémikus támogatja azt a brit professzort, aki a zsidó diákokat Izrael eszközeinek nevezte

A zsidó állam vezetését pedig „erőszakos, rasszista rezsimnek, amely etnikai tisztogatást hajt végre”.