Elon Musk saját várost hozna létre a SpaceX számára Texasban

Elon Musk Twitteren jelentette be, hogy létrehozná Starbase városát Texasban, amely a SpaceX bázisát venné körbe – írja a Federalist.

A milliárdos vállalkozó és befektető tervét megerősítették a Cameron megyei hatóságok. Szerintük Musk várost akar létrehozni egy nagyobb területen, mint a Boca Chica-i part, amely a Mexikói Öböl mentén van, és amely már 2019 óta a SpaceX központja.

A Vice szerint a SpaceX a területen lakóknak 150 ezer dollárt, otthonaik árának háromszorosát ajánlotta fel. Musk cége már közel harminc házat meg is vett.

A megyei bíróság közölte, hogy a SpaceX tényleg megkereste őket, és hogy ha várost akarnak létrehozni, akkor minden szabályt követniük kell.

Musk 2020 decemberében jelentette be, hogy elköltözik Kaliforniából és Texasba helyezi át központját. Musknak a kaliforniai koronavírus-szabályozásokkal volt baja, melyek gátolták a Tesla gyártását.

A vállalkozó szerint Kalifornia „olyan sokat nyert” a múltban, hogy „elkényelmesedett”, és már „nem nyer”.

Szerdán a SpaceX elindította a Starship SN10 prototípust, amely sikeresen leszállt, majd néhány perccel később felrobbant. Ezelőtt az SN8 és az SN9 prototípusok azért robbantak fel, mert nem tudtak megfelelő pózban leszállni. Ha készen lesz az űrhajó, civilek szállítására, Mars-küldetésekre és a NASA segítésére használják majd.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Elon Musk a Tesla és a Space X alapítójának vagyona 2020-ban 46 milliárd dollárral emelkedett.