Jön a Shtisel harmadik évadja a Netflixen (videó!)

Bejelentették a népszerű izraeli sorozat premierjének időpontját. 

Érkezik a tavaly leforgatott Shtisel harmadik évada. Az új részek minden régióban március 25-én érkeznek a Netflix oldalára  – számolt be a The Jewish News of Northern California. 

A sorozat hat évvel a második évad premierje után folytatódik.

A Netflixen nemzetközi sikert arató sorozat egy Izraelben élő háredi család életét és mindennapjait mutatja be. Az epizódok a külvilág által kevéssé ismert közegbe kalauzolják el a nézőt, ahol a vallási szabályok és törvények szerint folyik az élet.

A sorozat főszereplői Doval’e Glickman, Michael Aloni és az Unortodox című sorozattal berobbant Shira Haas.

Az epizódokat nagyrészt Jeruzsálemben forgatták. A felvételeket a Covid-19 nevű vírushoz kapcsolódó szabályok szigorú betartása mellett rögzítették.

Az évad angol feliratos előzetese: 

SHTISEL 3 IS BACK Trailer

The much-anticipated 3rd season of SHTISEL is finally back! Available globally on Netflix starting March 25th, 2021.

Shira Haas a Variety című amerikai magazinnak is nyilatkozott a harmadik évad forgatásáról. A színésznő elmondta, hogy egyáltalán nem számított rá, hogy ennyi év kihagyás után folytatódhat a sorozat. Az új epizódok nagyban köszönhetőek a nemzetközi sikernek és a zsidó témák iránti megújult érdeklődésnek.

A sorozat producere, Dikla Barkai elmondta, hogy az új részek négy évvel a második évad eseményei után fogják felvenni a történet fonalát.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A Netflixen túl – ultraortodoxok egy haszid rendezőnő szemével

A nyugati világ esetleg lehetne legalább olyan elnéző velük, mint amilyen elnézést követel más vallásoknak. Hajdú Tímea írása.