Izraelben hamarosan vége a járványnak: közel 5 millió az oltottak száma

Izraelben hónapok óta először 700 alá csökkent a súlyos koronavírus-esetek száma.

Az Ynet híroldal szerint az új betegek mindössze 5,4%-a tartozik a 60 év feletti korosztályba – számolt be az Ujkelet.live

Az Izraeli Védelmi Erők speciális munkacsoportja, a Koronavírus Nemzeti Információs és Tudásközpont arra figyelmeztetett, hogy a légiforgalom március 23-i választások előttre tervezett megújításával valószínűleg új COVID mutációk érkeznek Izraelbe, ami újabb potenciális fertőzéskitörésekhez vezethet.

Az Egészségügyi Minisztérium adatai alapján szerdán 4143 új koronavírusos esetet regisztráltak Izraelben, ezzel 791319-re nőtt a járvány kezdete óta megerősített fertőzöttek száma.

1149 beteget kezelnek kórházban, 699 beteg állapota súlyos, míg 224 fertőzött szorul lélegeztetőgépre.

Az aktív esetek száma csütörtök reggel 42276 volt, míg a halottaké 5815.

9,25 millió lakosú Izraelben eddig közel 5 millió állampolgár kapta meg legalább az első adagot a Pfizer-vakcinából, és 3,5 millióan vannak túl a vakcina második dózisán is.

Eran Szegal, a Weizmann Intézet professzora szerint az összes 16 éves és annál idősebb izraeli 87% -a, aki nem ultraortodox vagy arab, felépült a COVID-19-ből, vagy már kapott legalább egy dózist az oltásból.

Az Egészségügyi Minisztérium szerdai adatai szerint az 50 éves és annál idősebb izraeliek mintegy 88 százaléka vagy be van oltva a COVID-19 ellen, vagy felépült a betegségből.

Juli Edelstein egészségügyi miniszter Twitteren arról számolt be, hogy az 50+ korosztály mintegy 75% -a már jogosult az úgynevezett zöld igazolványra, amely lehetővé teszi számukra, hogy különféle helyszínek látogatását, amelyek a járvány kezdete óta nagyrészt nem engedélyezettek. A fennmaradó 13% feltehetően még a második oltásra vár vagy kevesebb, mint egy hete kapta meg.

A kannabisz segíthet felépülni a koronavírusból

A kezdeti eredményektől azt remélik, hogy a CBD-kezeléssel csökkenthető a halálos szövődmények kockázata.