Egy baba is lehet rasszista — állítja egy amerikai állam oktatási hivatala

Arizona állam kiadott egy új oktatási segédanyagot, amely segíti a szülőket „anti-rasszizmusra” nevelni a gyermekeiket. Az anyag szerint egy kisbaba már három hónapos korától mutathatja a rasszizmus jeleit. 

A segédanyag szerint a szülőknek már akkor érdemes elkezdeni oktatnia a gyermekeiket a faji kérdésekről mielőtt azok megtanulnának beszélni – írja a Daily Wire. 

Az anyag elsősorban a fehér gyerekeket célozza, mivel szerintük a fehér kisgyerekek elfogultsága saját bőrszínükkel kapcsolatban 3 hónapos kortól 5 éves korig alakul ki.

Christopher F. Rufo ⚔️ on Twitter: „SCOOP: The Arizona Department of Education has created an „equity” toolkit claiming that babies show the first signs of racism at three months old and that white children „remain strongly biased in favor of whiteness” by age five. Let’s review the resources in the toolkit. 🧵 pic.twitter.com/g4Sk6X0VuO / Twitter”

SCOOP: The Arizona Department of Education has created an „equity” toolkit claiming that babies show the first signs of racism at three months old and that white children „remain strongly biased in favor of whiteness” by age five. Let’s review the resources in the toolkit. 🧵 pic.twitter.com/g4Sk6X0VuO

A segédanyag szerint a „hallgatás segíti a rasszizmust” ezért minél hamarabb el kell kezdeni a gyermekekkel beszélgetni a faji kérdésekről.

A kiszivárogtatott grafika tartalmazza, hogy milyen korban, hogyan kell beszélgetni a gyermekekkel a faji kérdésekről és a rasszizmusról. A szöveg szerint már három hónaposoknak is mesélni kell a témáról, mivel „a babák többet néznek az olyan bőrszínű emberek arcába, akiknek bőrszíne azonos a gondozójukkal.”

Az anyag szerint egy két éves már faji alapon indokolja mások viselkedését, és 30 hónapos korára már faji alapon választ barátokat, és öt éves korukra már „elfogultak más bőrszínekkel szemben.”

A grafika szerint egy óvodás már lehet rasszista.

Arizona állam oktatási hivatala azt ajánlja a szülőknek, hogy olvassák el a szélsőbaloldali HuffPost „Hogyan beszéljenek a fehér szülők a gyerekeikkel a faji kérdésekről?” című cikkét.

A cikk többek között azt állítja, hogy „kutatások szerint már egy három hónapos baba is elkezdi látni a bőrszínt.”

Többen felszólították Arizona állam republikánus kormányzóját, hogy vizsgáltassa ki a dokumentumot.

Borítókép: Unsplash

Már a matek is rasszista Amerikában

Nemrég egy új oktatási programot adtak ki az Egyesült Államokban, amit Bill Gates non-profit szervezete pénzelt, amelyben a matekoktatást „anti-rasszista” átalakítását szorgalmazzák.