Fegyvertelen jesivanövendék verte vissza egy terrorista támadását

A merénylő megpróbálta megkéselni kiszemelt áldozatát, miközben az az út mentén stoppolt a szamáriai Kichár csomópontnál. 

A megtámadott fiatal Jichárban tanul, az ottani jesivában. A késsel támadó terrorista ellen puszta kézzel és egy szokatlan fegyverrel: a fejét fedő kipával vette fel a harcot. A támadó a közeli arab Hawara város irányába futott el – számolt be a zsido.com

A Somroni Regionális Tanács vezetője, Joszi Dágán, aki nem sokkal később érkezett a helyszínre, dicsérettel illette a zsidó fiatalt, aki puszta kézzel győzte le támadóját.

A fiatalember egy karcolás nélkül úszta meg a potenciálisan halálos támadást. Az elmúlt évben jelentősen lecsökkentek a késelős támadások.

Dágán felszólította a miniszterelnököt, a védelmi minisztert és a kormány minden más miniszterét is, hogy „térjenek észhez és tanuljanak ettől az embertől, egy hétköznapi állampolgártól, hogy hogyan kell puszta kézzel legyőzni a terrort”.

„Az izraeli kormány a rendelkezésére álló, ütőképes erőkkel a Közel-Kelet legerősebb biztonsági rendszerét képviseli. Vissza kell állítania az elrettentés [eszközének használatát]. A terroristák azért próbálkoznak újra és újra támadásokkal Somronban és Izrael Államának más területein is, mert a kormány elvesztette az elrettentő erejét. Felszólítom a kormányt, hogy tanuljon ennek az állampolgárnak a hősi tettéből, aki a puszta kezével harcolt egy késsel felfegyverzett terrorista ellen, és megakadályozott egy nagyobb volumenű támadást”

– jelentette ki Dágán.

Korábban 2016-ban történt hasonló eset, amikor a Gus Ecionban fekvő Efrát városában támadt egy terrorista késsel Rafi Lipskerre. A fegyvertelen áldozatot sikerült megsebesítenie, ám ő, sérülése ellenére, hősiesen, puszta kézzel felvette a harcot támadójával, míg a merénylő végül elmenekült.

Videó az esetről:

Unarmed Yeshiva Student Fights Off Terrorist

Unarmed yeshiva student from Yitzhar fights off armed terrorist.Feb. 24, 2021Source: Shomron Security FootageFull story: https://www.jewishpress.com/news/ter…