Felfüggesztettek egy amerikai egyetemistát, mert szerinte csak két nem van

A tanárnak készülő egyetemistát addig nem engedik tanári gyakorlatokra, amíg nem törli le „sértő” videóit a közösségi oldaláról és nem vesz részt egy toleranciára nevelő oktatáson. 

A New York Állami Egyetem (SUNY) egy emailt küldött a pedagógiát tanuló Owen Stevensnek, amelyben közölték vele, hogy felfüggesztik a tanári gyakorlat alól, miután a társai jelentették, hogy konzervatív tartalmú videókat töltött fel a közösségi oldalára – írja a Daily Wire. 

Az iskola szerint a videók miatt „kétségek merültek fel, hogy Stevens képes lenne-e egy osztályteremben megőrizni diákjainak mentális és érzelmi épségét.”

A diák elküldte a Daily Wire-nek a felfüggesztésének másolatát, amely azt tartalmazza, hogy egészen addig nem vehet részt gyakorlatokon, amíg nem teljesít egy „helyreállítási tervet.”

A terv kötelezi, hogy letörölje az Instagramra töltött videóit, csökkentse tevékenységét a közösségi oldalakon, és részt vegyen az egyetem által előírt tolerancia oktatáson.

Stevens a lapnak elmondta, hogy nem kíván átnevelési programban részt venni.

Az egyetem állítása szerint Stevens megszegte az iskola „elfogadás doktrínáját.” Az igazgatói levélben az is szerepel, hogy egy jövendőbeli tanárnak kötelessége támogatni a homoszexuális életmódot, és elfogadni minden egyes nemi identitást.

Stevens egyik videójában ezt megszegte azzal, hogy kijelentette: „A férfi az férfi, a nő az nő. Egy férfi nem lehet nő, és egy nő nem lehet férfi.” Az igazgató közölte a diákkal, hogy ez szembe megy az iskola doktrínájával.

Egy másik videóban Stevens kifejtette, hogy miért érdemes ünnepelni a Kolumbusz-napot, még ha nem is szimpatizál valaki a felfedező minden cselekedetével.

Az egyetemista elmondta, hogy mióta az évfolyamtársai felfedezték a videóit folyamatos támadások érik. Az iskola ráadásul egy minden tanulónak és tanárnak eljuttatott köremailben is elítélte a fiatalember videóit. Az igazgató sajnálatát fejezte ki, hogy az alkotmány miatt nem tudja korlátozni azt, hogy mit posztolhat egy diák, de ígérte, hogy

az egyetem minden lehetséges eszközzel fellép, hogy „csökkentse a beszéd által okozott fájdalmat.”

Az iskola eljuttatott egy nyilatkozatot a Daily Wire oldalhoz, amelyben leírták, hogy nem gondolják, hogy megsértették volna a diák szólásszabadsághoz való jogát.

Véleménydiktatúra — hogyan váltak az amerikai elit egyetemek vitamentes övezetté?

Az amerikai elit egyetemeken már nem az igazság keresése zajlik, hanem „harc a fasizmus ellen.”