Az Amazon új szabályzata alapján tiltott le egy transznemű témával foglalkozó könyvet

Az Amazon az elmúlt hónapokban módosította gyűlöletbeszéddel kapcsolatos szabályzatát, mely szerint „Bizonyos dolgokat nem árulunk, például olyanokat, amelyeket gyűlöletbeszédnek minősítünk” – írja a The Washington Free Beacon.

Az új szabályzat, amelyről először a Just News számolt be, elmozdulást jelent az Amazon a témát illető eddigi megközelítésében, hiszen a társaság tartalmi irányelvei korábban nem említettek gyűlöletbeszédet. Nyilvánvaló ellentmondás azonban, hogy az Amazon „Értékesítési Központ” oldala a „sértő és ellentmondásos anyagokat” jelenleg mentesíti az egyéb, „gyűlöletet elősegítő” termékek tilalma alól.

A szabályzatra akkor is lehet majd hivatkozni, ha a platformon korábban megengedettnek ítélt könyvekről van szó. Az Amazon az összes könyv 50–80 százalékát adja el az Egyesült Államokban.

Az új szabályzatra hivatkozva az Amazon február 22-én eltávolította például Ryan T. Anderson Amikor Harryből Sally lett: Válasz a transznemű momentumra című könyvét.

Az Amazon szerint a szabály betartatását „gépi tanulás, automatizálás és emberi erőforrás bevetésével” végzik.

„Eltávolítunk minden olyan tartalmat, amely nem felel meg ezeknek az irányelveknek, és haladéktalanul kivizsgálunk minden könyvet, ha értesítést kapunk vásárlóinktól a lehetséges meg nem felelésről. Ha eltávolítunk egy könyvet, értesítjük a szerzőt, a kiadót vagy az értékesítési partnert, azok pedig fellebbezhetnek döntésünk ellen.”

Anderson könyvéről beszélve elmondta, hogy abban többször is megvédi azon emberek nemi méltóságát, akik transzneműnek érzik magukat, és a könyvben szereplő olyan részekre mutatott rá, mint: „Elsősorban és mindenekelőtt, miközben az igazság híve vagyunk, vigyáznunk kell, nehogy megbélyegezzük azokat, akik szenvednek.”

Mind a szerző, mind a könyvet kiadó Encounter Books egyaránt azt állította, hogy az Amazon nem vette fel velük a kapcsolatot, és hogy magyarázatkéréseik megválaszolatlanok maradtak. Anderson elmondása szerint csak akkor tudta meg, hogy a könyvet eltávolították, amikor egyik potenciális vevője figyelmeztette.

Adolf Hitler Mein Kampf-ja jelenleg is kapható az Amazon amerikai kínálatában, aznapi szállítással.

Újra itt a hollywoodi feketelista, a liberális zsidók támogatásával

Hetven évvel azután, hogy a baloldaliakat kiszorították a szórakoztatóiparból, a gyakorlat ismét velünk él, csak most a jobboldaliakat sújtja Hollywood – írja véleménycikkében a JNS főszerkesztője.