Auschwitzban a győzelem jelét mutató jobbikos Jakab Péter sofőrje

Ahogy tegnap az országos média beszámolt róla, Jakab Péter Jobbik-elnök szolgálati autója baleset részese volt az Árpád hídnál a kora délutáni órákban.

A Pesti Srácok információi szerint az autót nem ő vezette, hanem Hajnády Kristóf, aki Auschwitzban még a győzelem jelét mutogatta.

Hajnády Kristóf a győzelem jelét mutatja Auschwitzban. Fotó: Hajnády Facebook-oldala / Pesti Srácok

A PS szerint fotók alapján világos, hogy Hajnády ott volt a baleset helyszínén, azt pedig maga Jakab állítja, hogy nem ő, hanem egy férfi vezette a Skoda Octavia típusú kocsit. A PS információi szerint egyébként Jakab sofőrje elismerte, hogy ő volt a vétkes.

Hajnády ma – Facebook-oldala szerint – a Jobbik-frakció munkatársa.

Hajnády Kristóf a füzesabonyi Jobbik tagjaként vált ismertté, 2014-ben már a párt képviselőjelöltje volt. Ezt követően került ki róla a kép, ahol épp Auschwitzban mutatja a győzelem jelét, amit Facebook oldalán is megosztott, de találhatóak tőle sokkal egyértelműbb utalások is a közösségi oldalon, hiszen ilyen “poénokkal” is megörvendeztette ismerőseit és aki olvasgatta az oldalát, hogy

„…majd segít a Füh… izé, szerencse.”

Azt is lehet tudni róla, hogy a háborús bűnös Alfred Jodl az egyik példaképe, de szélsőséges nézeteit támasztja alá a tény, hogy Adolf Hitler fotóját is megosztotta.

Korábban a Mandiner.hu közölt összeállítást Hajnádyról és idézte, miként magyarázkodott múltjával lelepleződött Jobbik-munkatárs a közösségi médiában:

„nem kérek sem én, sem a Jobbik bocsánatot, és nem büszkeségből, hanem azért nem, mert nincs miért.”

Jakab Péter sofőrje arra is kitér magyarázatában, hogy a családja „három hátrányos helyzetű, roma származású, a gyámügy által a szülőktől elvett gyermeket nevel”.

Jakab Péter egyébként maga is részben zsidó származású, a HVG-nek adott 2014-es interjújában így beszélt:

„Gyerekkorom óta tudom, hogy nagymamám zsidó származású és kikeresztelkedett, ahogy azt is, hogy a dédapám Auschwitzban halt meg.”

Semmi sem változott, a Jobbik továbbra is antiszemita párt

A Jobbik szerencsekerekén semmi új nem pörgött ki. Kiss Adorján írása.