Kanada is követné Ausztrália példáját Facebook-reguláció terén

Kanada is követné Ausztrália példáját, és előírná a közösségi oldalaknak, hogy fizessenek a felületeiken megjelenő, médiából átvett hírekért, írja a Reutersre hivatkozva a 444.

Ebben az sem akadályozza a kanadai kormányt, hogy a Facebook egyrészt Ausztráliában megtiltotta a hírek megosztását, másrészt globálisan megtiltotta az ausztrál sajtótermékek anyagainak megosztását.

A 444 szerint ennek áldozatául estek a hivatalos, járvánnyal kapcsolatos tájékoztató oldalak, valamint jótékonysági szervezetek, szakszervezetek, politikusok oldalai is.

Kanadai médiacégek tavaly figyelmeztettek, hogy ha minden így megy tovább, 3100-ból 700 állás szűnhet meg a nyomtatott sajtóban.

Az illetékes kanadai miniszter szerint hamarosan 10-15 országban fogadnak majd el hasonló szabályokat, és kíváncsi, vajon a Facebook Németországgal, Franciaországgal is megszakítja-e a kapcsolatot.

A teljes cikk itt olvasható.

Letiltja a híreket a Facebook Ausztráliában

Az ausztrál kiadóknak ezentúl tilos bármilyen tartalmat megosztaniuk vagy közzétenniük oldalain, ezzel egy időben pedig az ausztrál közönség a nemzetközi hírpiacról származó tartalmat sem érheti el és oszthatja meg.