Rakéták csapódtak be egy iraki légi támaszponton

Három rakéta csapódott be szombaton az iraki Baladban található légi támaszponton, amelyet egy az amerikai erőkkel szerződésben álló cég is használ – mondta el a biztonsági erők egyik tisztségviselő.

Egyelőre senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. Alig egy héten belül ez volt a második rakétacsapás.

A Szalád ed-Dín kormányzóságban található, Bagdadtól 90 kilométerre északra fekvő támaszpontot katyusa rakétákkal támadták – mondta el Mohammed al-Bazi, a tartományi rendőrség munkatársa.

A rakéták egyike egy olyan épületbe csapódott be, amelyet egy az amerikai erőkkel szerződésben álló cég használ. Egy, a vállalatnak dolgozó iraki polgári személy megsérült. Két másik rakéta egy üres területen csapódott be a bázison belül

– tette hozzá az illetékes.

Balad a legnagyobb katonai légi támaszpont Irakban. A bázist korábban számos amerikai katona és tanácsadó használta, de ők a hasonló támadások miatt több mint egy évvel korábban elhagyták a területet.

Hétfő este Irak északkeleti részén, a Kurdisztáni Autonóm Régió székhelye, Erbíl repülőtere, valamint egy amerikai bázis környékén csapódtak be rakéták. Egy amerikai polgári alkalmazott meghalt, további öt megsebesült, és egy amerikai katona is életét vesztette.

A múltban Irán által támogatott fegyveres csoportok követtek el hasonló támadásokat.

Rakéták csapódtak be az Irak északkeleti részén

Egy amerikai polgári alkalmazott meghalt, további öt megsebesült, akárcsak egy amerikai katona.