A BBC elismerte tévedését a palesztinok beoltásával kapcsolatban

Bár a BBC riportere az Oslói Egyezményre hivatkozott, Izraelnek valójában nem felelőssége a palesztinok átoltottsága.

Elismerte a BBC, hogy tévesen állították, hogy Izrael felelőssége a palesztinok koronavírus elleni átoltottsága – írja a TheJC. Shaun Ley, a BBC riportere az Oslói Egyezményre hivatkozott, a békeszerződésben azonban ez nem szerepel. A január 16-ai adással kapcsolatban helyreigazítást is közzétettek, de tagadták az elfogultság vádját. Azt mondták, a BBC arab szárnya ugyanolyan elvek szerint működik, mint az angol nyelvű BBC, pontosan és pártatlanul.

„Bár széleskörű vita folyik a témában, az Oslói Egyezmény a Palesztin Hatóságra ruházza a palesztin közegészségügy felelősségét”

– írta a BBC. A TheJC korábban több pontatlanságot, és elfogultságra utaló jelet is észrevett az arab nyelvű BBC-nél. A csatorna elbagatellizálta az Izrael elleni támadásokat, a Hamász nyelvezetét használta, egyszer pedig egy olyan térképet is közzétettek, amin Izrael nem létezett.

A BBC végül 25 helyreigazítást adott két év alatt, vagyis majdnem minden hónapra jutott egy.

A palesztinok oltása a Palesztin Hatóság hatáskörébe tartozik, amelynek egészségügyi minisztériuma azt mondta, a WHO-n keresztül fogják beszerezni az oltóanyagot.

5000 adag vakcinát ad Izrael palesztin orvosoknak

Arra kapja a Palesztin Hatóság, hogy beoltsák a frontvonalban dolgozó orvosokat és ápolókat.