Az Aleph Farms izraeli startup már bármekkora steaket el tud készíteni, bármilyen ízben, a természetes állati sejteknek és a bionyomtatási technológiának köszönhetően – írja a Ynetnews.
Izraeli kutatók alkották meg a világ első, laboratóriumban előállított steakjét. Az Aleph Farms kutatói 3D-bionyomtatási technológiát alkalmaztak, és tehénből kinyert sejtek segítségével állították elő az újfajta steaket.
A hús bármilyen vastagságú, állagú és ízű lehet.
A kutatók szerint a hús izom- és zsírszöveteket is tartalmaz, és ugyanolyan állaga, íze és illata is lehet, mint egy hagyományos marhasteaknek. Shulamit Levenberg, az izraeli Technion Technológiai Intézet dékánja is segédkezett a fejlesztésben.
„Jelentős mérföldkő ez a technológiai fejlődésben és a laboratóriumi húsfejlesztésben. Ennek a fejlesztésnek a létrejötte annak köszönhető, hogy áttörtök a technológiai határokat, amik eddig gátoltak minket”
– mondta Levenberg.
Didier Toubia, az Aleph Farms vezetője drámai fejlődésnek nevezte az újfajta hús előállítását.
„A terület legjobb szakembereivel dolgozom együtt. Tudjuk, hogy vannak fogyasztók, akik a vastagabb steaket kedvelik. Ez az áttörés minden fogyasztói igényt képes lesz kielégíteni, és nagy lépés egy egyenlőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb világ felé”
– mondta Toubia.
(Címlapképünk illusztráció).