Ingyenesen nézhetővé tették az LGT meggyilkolt gitárosáról szóló filmet

A Siess haza, vár a mama című dokumentumfilm alkotói Barta Tamás halálának évfordulójáig tették elérhetővé a filmet a YouTube-on. Attól tartanak, hamarosan betiltják a filmet – írja a hvg.hu 

Február 16-án lesz 39 éve annak, hogy vitatott körülmények között meghalt az LGT Amerikába emigrált gitárosa, Barta Tamás, ezért Hajdu Eszter rendező és a stáb eddig a napig ingyenesen elérhetővé tették a róla szóló, Siess haza, vár a mama című dokumentumfilmet a Youtube-on.

A film rendezőjével a Neokohnon is olvasható volt egy interjú.

Lapunk arról is beszámolt, hogy  Barta Tamás egykori barátja és üzlettársa ügyvédjén keresztül igyekezett megakadályozni a magyarországi bemutatókat. A hvg.hu információ szerint a készítők attól tartanak, hogy végül sikerülni fog a film betiltása.

A teljes film: 

Siess, haza vár a mama – dokumentum film Barta Tamásról, rendezte Hajdú Eszter

Barta Tamást, Magyarország legendás rockgitárosát mai napig a legjobb és legegyedibb hangú magyar rockgitárosként tartják számon. A gitáros, zeneszerző és én…

Ki ölhette meg az LGT sztárgitárosát?

Kultúrtörténeti emlékfilmnek indult, de lehet, hogy folytatásos krimi-dokumentummá érik Hajdú Eszter legújabb alkotása. Interjú a holokauszt-traumával küszködő anya egyetlen fiáról, Barta Tamásról, az LGT egykori szupersztárjáról.