Ingyenesen nézhetővé tették az LGT meggyilkolt gitárosáról szóló filmet

A Siess haza, vár a mama című dokumentumfilm alkotói Barta Tamás halálának évfordulójáig tették elérhetővé a filmet a YouTube-on. Attól tartanak, hamarosan betiltják a filmet – írja a hvg.hu 

Február 16-án lesz 39 éve annak, hogy vitatott körülmények között meghalt az LGT Amerikába emigrált gitárosa, Barta Tamás, ezért Hajdu Eszter rendező és a stáb eddig a napig ingyenesen elérhetővé tették a róla szóló, Siess haza, vár a mama című dokumentumfilmet a Youtube-on.

A film rendezőjével a Neokohnon is olvasható volt egy interjú.

Lapunk arról is beszámolt, hogy  Barta Tamás egykori barátja és üzlettársa ügyvédjén keresztül igyekezett megakadályozni a magyarországi bemutatókat. A hvg.hu információ szerint a készítők attól tartanak, hogy végül sikerülni fog a film betiltása.

A teljes film: 

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ki ölhette meg az LGT sztárgitárosát?

Kultúrtörténeti emlékfilmnek indult, de lehet, hogy folytatásos krimi-dokumentummá érik Hajdú Eszter legújabb alkotása. Interjú a holokauszt-traumával küszködő anya egyetlen fiáról, Barta Tamásról, az LGT egykori szupersztárjáról.