Bnei Brak polgármestere sólettel jutalmazza azokat, akik oltásra jelentkeznek

Az izraeli ultraortodox közösségben minden módszert bevetnek, hogy az embereket meggyőzzék, hogy oltassák be magukat. 

Az Egészségügyi Minisztérium szerda este közzétett besorolásainak megfelelően a többnyire harédi Bnei Brak városát magas fertőzésszámú közösségnek minősítette – írja az Ujkelet.live 

A hatóságok adatai szerint a helyi lakosság kedden elvégzett koronavírus-tesztjeinek 17 százaléka pozitív eredményt hozott.

A magas fertőzésarány mellett az is problémát okoz, hogy egy vallásos közösséget sokkal nehezebb mozgósítani az oltás beadására, mint más szekuláris közösség lakosait. Így Bnei Brak lakosainak eddig kevesebb mint 17 százaléka kapta meg a vakcina második dózisát is.

Fenyegetőzés és különböző kirekesztő intézkedések kilátásba helyezése helyett, a város polgármestere csütörtök este egy tál ínycsiklandó hagyományos szombati sólettel és gyümölcslével várta az oltás után a közösség lakóit.

A város önkormányzata közölte, hogy a csütörtök esti rendhagyó nyitvatartási idejére – este héttől éjfélig – mind a négy egészségügyi szolgáltató oltási helyiségei előtt mindenkinek jár egy tál szombati meleg étel, zsemle és innivaló.

A polgármester az oltási kampányt annak érdekében hirdette meg, hogy az egyik legsúlyosabban fertőzött közösség oktatási intézményei minél előbb kinyithassanak.

Kanievsky rabbi: „Nem kell aggódni, lesz gyereketek az oltás ellenére is”

A vezető ultraortodox rabbi megáldotta a gyermekeket váró családokat és a beoltatásra buzdított.