Meghalt Haya Harareet, az első izraeli színésznő, aki sztár lett Hollywoodban

A Ben Hur női főszereplője 89 éves volt.

89 éves korában szerdán, angliai otthonában elhunyt Haya Harareet, a Ben Hur női főszereplője, írja a Haaretz híradására hivatkozva a 24.hu. Ő volt az első izraeli színész, aki betört Hollywoodba, de nem tudta fenntartani a sikerét, és a hatvanas években visszavonult.

Tribute to Haya Harareet („Esther” in Ben-Hur 1959)

Happy Birthday, Haya Harareet!On Sept 20th, 2014, Haya will turn 83 years of age, and as an Israeli actress, she is best known for her riveting, authentic pe…

Az 1931-ben, Haifán, Haya Neuberg néven született színésznő első nagy elismerését az 1955-ös izraeli Hill 24 Doesn’t Answer című háborús filmben alakított szerepéért kapta Cannes-ban, de a világhírű sikert a William Wyler Ben Hur című filmje hozta 1959-ben, akivel a színész Cannes-ban ismerkedett meg. A rendező ragaszkodott hozzá, hogy ő alakítsa a film női főszerepét, Ben Hur szerelmét, Esztert, így az MGM felkutatta és Harareet meghívást kapott a római Cinecitta stúdióba. A képernyőtesztet követően ő lett az első izraeli színésznő, akivel négy évre szerződést kötött egy vezető hollywoodi stúdió – teszi hozzá a 24.hu írása.

A teljes cikk itt olvasható el.

Donald Trump kilépett a hollywoodi színészcéhből

Miután a szervezet kilátásba helyezte az előző amerikai elnök kizárását a Capitolium több halálos áldozatot követelő január 6-i ostromában játszott szerepe miatt.