Meghalt Haya Harareet, az első izraeli színésznő, aki sztár lett Hollywoodban

A Ben Hur női főszereplője 89 éves volt.

89 éves korában szerdán, angliai otthonában elhunyt Haya Harareet, a Ben Hur női főszereplője, írja a Haaretz híradására hivatkozva a 24.hu. Ő volt az első izraeli színész, aki betört Hollywoodba, de nem tudta fenntartani a sikerét, és a hatvanas években visszavonult.

https://www.youtube.com/watch?v=HKcYXelC3p8

Az 1931-ben, Haifán, Haya Neuberg néven született színésznő első nagy elismerését az 1955-ös izraeli Hill 24 Doesn’t Answer című háborús filmben alakított szerepéért kapta Cannes-ban, de a világhírű sikert a William Wyler Ben Hur című filmje hozta 1959-ben, akivel a színész Cannes-ban ismerkedett meg. A rendező ragaszkodott hozzá, hogy ő alakítsa a film női főszerepét, Ben Hur szerelmét, Esztert, így az MGM felkutatta és Harareet meghívást kapott a római Cinecitta stúdióba. A képernyőtesztet követően ő lett az első izraeli színésznő, akivel négy évre szerződést kötött egy vezető hollywoodi stúdió – teszi hozzá a 24.hu írása.

A teljes cikk itt olvasható el.

Donald Trump kilépett a hollywoodi színészcéhből

Miután a szervezet kilátásba helyezte az előző amerikai elnök kizárását a Capitolium több halálos áldozatot követelő január 6-i ostromában játszott szerepe miatt.