Egy izraeli kórházban rájöhettek a COVID-19 gyógymódjára

A 30 súlyos betegen elvégzett előzetes tesztek során 29 betegnek segített az EXO-CD24 napi használata. Öt napon belül teljesen felépültek.

 A tel-avivi Ichilov kórház orvosai csütörtökön jelentették be, hogy megtalálhatták a COVID-19 ellenszerét – írja a ynet.

Az EXO-CD24 nevű gyógyszert Nadir Arber professzor fejlesztette ki. Elmondása szerint a szer nem drága, de hatékony, és öt napon át kell napi egyszer szedni.

A gyógyszert 30 súlyos állapotú betegen alkalmazták, közülük 29-en két napon belül gyógyulni kezdtek, és 3-5 napon belül elhagyhatták a kórházat. A harmincadik páciens is felépült, de nála ez több időt vett igénybe.

A jó teszteredmények után a kórház az Egészségügyi Minisztérium Helsinki Bizottságához fordult, hogy több páciensen is kipróbálhassák a szert.

A Hadassah Egészségügyi Központban az Allocetra nevű szert tesztelték 21 kritikus állapotú betegen. Az orvosok szerint 19 beteg hat napon belül meggyógyult, és átlagosan nyolc nap után távozhattak a kórházból. A szert Dror Mevorach professzor fejlesztette ki.

Fotó:MTI/EPA/Atef Szafadi

Izraelben mostantól a 16 évesnél idősebbek közül bárki beoltathatja magát

Eddig 3 298 233-an (az ország lakosságának 35,79 százaléka) kapták meg az első és 1 906 942-en a második dózis vakcinát is.