Transznemű orvos lesz Biden egészségügyi miniszter-helyettese

A gyermekorvos végzettségű Rachel Levine Xavier Becerra munkatársa lesz a Biden-kormány Egészségügyi és Humánügyi Minisztériumában.

Rachel (született Richard) Levine gyermekorvos, két gyermek édesapja. Korábban, 2015 és 2017 között Pennsylvania állam egészségügyi minisztere volt. Joe Biden kinevezésével ő az első nyíltan transznemű szövetségi tisztviselő, akit az amerikai szenátus is megerősített pozíciójában – adta hírül a kinevezést a Politicio.

A Harvardon végzett gyermekorvos Pennsylvania államban elnyerte a republikánus többségű pennsylvaniai szenátus támogatását is, és az állam koronavírus-járványra adott válaszának hivatalos arcaként jelent meg az elmúlt időszakban.

„Dr. Rachel Levine az a határozott vezető és azon alapvető szakértelem birtokosa, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy az emberek átvészeljék ezt a járványt,– függetlenül irányítószámuktól, fajuktól, vallásuktól, szexuális irányultságuktól, nemi identitásuktól vagy fogyatékosságuktól – hogy ki tudjuk elégíteni országunk közegészségügyi igényeit ebben a kritikus helyzetben, az adott pillanatban és azon túl is. Személye egy történelmi jelentőségű és komoly képzettséggel rendelkező választás, amely segít adminisztrációnk egészségügyi erőfeszítéseit valóra váltani”

– nyilatkozta a kinevezés kapcsán Joe Biden.

A cikk folytatása a Mandineren olvasható.

Érkezik a Biden-adminsztráció — mire számíthatnak az amerikaiak?

Bár Joe Biden lesz minden idők legidősebb elnöke, elődjeihez képest mégis övé a legprogresszívebb program. Hajdú Tímea írása.