Az El Al egyetlen egysége sem fog szombaton repülni

Az El Al új szabályzata szerint a Sun D’Or International Airlines egységének is le kell állítania szombati járatait – írja az Ujkelet.live.

A Sun D’Or, bár teljes mértékben az El Al tulajdonában van, mindig önálló egységként működött, és akár a sábát idején is üzemelő nem menetrendszerinti charter járatokra is leszerződött.

A cég új tulajdonosa, Eli Rozenberg által bevezetett új szabályzat értelmében az El Al megalakulásától fogva hagyományosan kóser járatainak megfelelően a cég vezetése tájékoztatta a nagykereskedelmi idegenforgalmi ügynökségeket, hogy

töröljék a Sun D’Or utazási ajánlatainak sorából az olyan turisztikai csomagokat, amelyek sértik a sábátra vonatkozó szabályokat.

Az El Al járatain kívül a másik két légitársaság, az Israir és az Arkia indít szombati járatokat.

A közelmúltban véglegessé várt Rami Levi Israir akvizíció után azonban az új tulajdonos, a többi vállalkozásával összhangban, valószínűleg a légitársaság üzemeltetését is pihentetni fogja sábát idején.

Izraelben a koronavírus-fertőzést gyorsan kimutató repülőtéri laboratóriumot adtak át

„Ez lehetővé teszi számunkra, hogy visszatérjünk a gyorsabb és hatékonyabb repülési szokásokhoz” – mondta az átadón Benjamin Netanjahu miniszterelnök.