Jakab Péter is a budapesti gettó felszabadulására emlékezett

Apró folt a megnyilvánulás hitelességén, hogy a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton 2012-ben még listázni szerette volna az Országgyűlés és a kormány zsidó származású tagjait.

Jakab Péter a mai napon Terézváros alpolgármesterével, dr. Kerék-Beleznay Zsuzsannával közösen gyújtott gyertyát a Budapesti Gettó Emlékfalnál, a felszabadulása 67. évfordulójának emlékére – írja a Mandiner. A Jobbik elnöke posztjában kiemelte, hogy „az ő szenvedésükön túl a gettó falainak lebontásakor 3 ezer temetetlen holttest jelezte, milyen kegyetlen pusztításra képes a gyűlölködés és az uszítás.” Jakab párttársa, dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna Facebook-posztjában ugyancsak hangot adott annak, hogy a „gyűlölködés, az uszítás mindig értelmetlen pusztításhoz, kegyetlenséghez vezet”.

Érdekesség, hogy a párt a holokauszthoz, illetve a zsidósághoz való hozzáállása az elmúlt évek során száznyolcvan fokos fordulatot vett. 2012-ben a párt jelenlegi európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton a kormány zsidó származású tagjait szerette volna listázni. Gyöngyösi az Országgyűlésben azt mondta,

Hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak”

– emlékeztet a Mandiner.

A teljes írás itt olvasható el.