Ortodox zsidó nő is lesz Biden tanácsadói között

Anne Neuberger édesapja Magyarországról vándorolt ki az Egyesül Államokba.

Egy ortodox zsidó nő lesz a felelős a kiberbiztonsági területnek Joe Biden megválasztott amerikai elnök Nemzetbizonsági Tanácsában.

Anne Neuberger jelenleg a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) kiberbiztonsággal foglalkozó részlegét vezeti, az elnöki stáb tagjaként az egész szövetségi kormányzatban kell koordinálnia az ide tartozó feladatokat – írja a zsido.com 

Anne „Chani” Neuberger Brooklyn hászid negyedében nőtt fel és szülei is azon a repülőn ültek, aminek az utasait az IDF kommandósai az entebbei reptéren szabadítottak ki 1976-ban.

Neuberger már egy évtizede a Nemzetbiztonsági Ügynökség kötelékében szolgál. Többek között részt vett az ügynökség kiberbiztonsági részlegének felállításában és ő felügyelte a 2018-as időközi választások kiberbiztonságát is — számolt be korábban a The Times of Israel.

Neuberger korábban szolgált az amerikai tengerészetnél és dolgozott az amerikai hadügyminiszternek is.

A 43 éves Neuberger a Columbia Egyetemen végzett és mellékállásban egy olyan jótékonysági szervezetet vezet, amely elvált ortodox anyákon segít.

A Neuberger-család egyike az Egyesül Államok 100 leggazdagabb családjának.

Először lesz palesztin-amerikai tagja az elnök fehér házi csapatának

„Az öngyilkos merénylők egy kétségbeesett nép utolsó lehetőségei voltak” – mondta 2002-ben, most a Fehér Ház jogalkotási ügyek hivatalának igazgatóhelyettese lesz.