Fegyvertelen volt a Capitolumban lelőtt tüntető

A Neokohn főszerkesztője

 

Az Egyesült Államok Capitoliumában halálosan lelőtt személy kiléte szerda este derült ki. Az áldozat egy Ashli Babbit nevű nő, az amerikai légierő Kaliforniában élő veteránja – írja a Daily Wire.

” Ashli Babbit 14 éve veterán, az amerikai légierőnél szolgált, és szolgálatában töltött ideje alatt magas szintű biztonsági tisztviselő volt” – ismertette egy jelentés.

„Férje szerint komoly támogatója volt Trump elnöknek és nagy hazafi volt.”

„Semmi sem fog minket megállítani … megpróbálhatják, de a vihar közeledik és kevesebb, mint 24 órán belül leereszkedik a Washingtonra … sötétség lesz itt”- tweetelte az áldozat egy nappal a halálos lövöldözés előtt – írja a New York Post.

„Babbit halálos golyót kapott a mellkasán a Capitoliumon belüli súlyos bántalmazás során” – szólt a Post jelentése.

„Videofelvételek rögzítették a lövést, amiken látszik, hogy a nő a földre zuhan. A Capitolium biztonsági szolgálata lőtte le – közölte a rendőrség a The Posttal.

„A lövöldözés pontos körülményei még nem világosak” – jegyezte meg az Associated Press. „Az áldozatot kórházba szállították. A lövöldözés akkor történt, amikor Trump-pártolóinak százai törtek be a Capitoliumba, ahol szavazni készültek, hogy megerősítsék Joe Biden győzelmét. „

„Külön videón látható, hogy a nőt hordágyon távolították el a Capitoliumról, egy rendőr is megsérült ”- számolt be a The Daily Wire.

„A lövöldözés mellett állítólag csőbombákat találtak a Republikánus párt székháza közelében, de gyanús csomagot azonosítottak a Demokrata párt székháza előtt is”

– jegyezte meg a The Daily Wire. Az NBC News és a bűnüldöző szervek forrásai szerint a Capitolium területén is találtak robbanószereket.

A washingtoni rendőrség nyomozás indít Babbit halála miatt.