Izrael nyilvánosságra hozta, hogy idén 50 légitámadást hajtott végre Szíriában

Az Izraeli Védelmi Erők adatai szerint a zsidó állam szokatlanul nyugodt 2020-at tudhat maga mögött.

Az IDF a polgári év végére való tekintettel nyilvánosságra hozta az idei statisztikáit, amiből az Új Kelet live is szemlézett.

Izrael idén különösen aktív volt a levegőben: összesen 1400 alkalommal vetettek be repülőgépeket és drónokat, ebből 50 alkalommal Szíriában.

A hadsereg fontos szerepet töltött be a járvány elleni harcban is, az IDF közel másfél millió hívást fogadott a járvánnyal kapcsolatban.

Idén Gázából 176 rakétát lőttek ki Izraelre, de 93%-ukat megállította a Vaskupola. A hadsereg felfedezett egy új terroralagutat Gáza és Izrael között.

Idén a legnagyobb veszélyt a Júdea és Szamária területén elkövetett késelős terrortámadások okozták. Összesen 60 terrortámadás történt 2020-ban, szemben a 2019-es 51-el.

A hadsereg aktívan fellépett Júdea és Szamária helyi fegyvergyártó iparával szemben, bezártak 50 műhelyt, ahol állítólag fegyvereket gyártottak.

Ugyanakkor jelentős csökkenést regisztráltak a terrorizmus finanszírozás felderítésében, míg tavaly 972 560 sékelt, idén csak 675 240 sékelt foglaltak le.

A haditengerészet erőinél 97 336 órát hajóztak a rendszeres védelmi műveletek részeként, 12 356 órát a rakétaflottában. A haditengerészet által elért legtávolabbi cél, amelyet közzé lehet tenni, Németország volt. Ezenkívül a haditengerészet megkapta az első „Szá’ár 6” hajóját – a Magent.