Több tonna szemétből került elő az elveszett imaszíj

A New York-i közterület fenntartók és Brooklyn-i önkéntesek csoportja órákon át kereste a hulladéklerakóba a véletlenül került tfilint – számol be az Algemeiner.

A zsidó vallás egyik legfontosabb rituális tárgyát, egy pár tfilint, azaz imaszíjat december 17-én, véletlenül dobta ki tulajdonosa. Miután észrevette felvette a kapcsolatot a Williamsburgi és Észak-Brooklyni Egyesült Zsidó Szervezettel, hogy segítsen megtalálni a kegytárgyat.

A csoport megvizsgálta a biztonsági felvételeket, és látta, hogy egy szemétszállító vitte el a hulladékot. Azonnal megkeresték a köztisztasági hivatal észak-brooklyni igazgatójának vezetőjét, Jarrit Scotti-t, aki elkülönítette a kukásautó által hozott hulladékot a többi szeméttől.

Az önkéntesek a köztisztaságiakkal együtt, védőruhában órákon át keresték a nejlontasakban tartott tfilint, és megtalálva visszajuttatták azt tulajdonosának.

Egyiptomi amulettként tart számon egy zsidó imaszíjat a New York-i Metropolitan Múzeum

Egyelőre nem világos, hogy a világ egyik legjelentősebb múzeuma pontosan miért sorolta az iszlámról szóló kollekciójához a zsidó vallási kegytárgyat.