További fontos Likud képviselők igyekeznek Gideon Száár új pártjába

Sharren Haskel, a Netanjahu vezette Likud párt parlamenti képviselője szerdán lemondott mandátumáról és bejelentette, hogy csatlakozik a Likud korábbi képviselője, Gideon Száár alakította Új Remény párthoz – írja a The Jewish News Syndicate.

„Az elmúlt év egyértelművé tette, hogy mekkora különbségek vannak a Likudot ma meghatározó értékek és azok között a normák között, amelyeket a párt képviselni hivatott

– mondta Haskel.

„A párt igazságügyi reformra vonatkozó ígéretei csupán szavak, továbbá lemondtak a Júdeát és Szamáriát érintő szuverenitás alkalmazásáról is, melyet csak tetéz, hogy az árak és a megélhetési költségek csökkentésére irányuló kezdeményezéseket folyamatosan megtorpedózzák ” – tette hozzá Haskel.

„De ami a legrosszabb, a jelenlegi kormány nem tudta megfelelő minőségben kezelni az állam ügyeit, és megingatta a polgárok államba vetett bizalmát. A legutóbbi események csak azt bizonyítják, hogy ennek a kormánynak nincs joga a kormányzás folytatására ”

– tette hozzá.

Haskel, aki 2015 óta képviselő a Kneszetben a Likud párt képviselőjeként, alapvetően liberális nézeteket vall, például a kannabisz legalizálása és a kormányzati szabályozás csökkentésének kérdésében.

A héten két fontos Likud párti képviselő, Michal Shir és Jifat Shasha-Biton jelentette be, hogy csatlakozik a Száár által alapított párthoz.