Ismét terroristát támogat és dicsőít a Palesztin Hatóság

A 34 évet izraeli börtönben raboskodó terroristát, Muhammad Daoudot azért ítélték el, mert megölt egy izraeli nőt és gyermekét. Büntetése leteltével most szabadult.

1987-ben Ofra Mosest, egy terhes izraeli négygyermekes anyát és ötéves fiát, Talt meggyilkolta egy palesztin terrorista. Az elkövetőt „hősként” dícsőíti a Palesztin Hatóság.

A Hatóság képviselője Muhammad Daoud bebörtönzését egy televíziós riportban az izraeliek „emberrablásának” áldozataként jellemezte, Daoud 1987-ben Molotov-koktélt dobott az áldozatok autójára, azóta 34 évet ült terrorista cselekményért.

A Palesztin Hatóság a terroristát havi fizetéssel jutalmazza, amelyet már megszokott módon az izraeli börtönben fogvatartott terroristáknak fizetnek.

A Palestinian Media Watch (PMW) azután számolt be a Palesztin Hatóság terroristákat támogató gyakorlatáról, hogy néhány órával korábban egy izraeli nőt, Esther Hurgent, hat gyermek édesanyját gyilkolták meg, terrorizmus gyanús körülmények között egy szamáriai erdőben.

„Muhammad Daoud és az összes hősi fogoly elszántságából merítjük hitünket a győzelemben”

– mondta Lafi Nassoura, a Palesztin Hatóság által finanszírozott Kalkilyai Fogvatartottak Klubjának igazgatója.

A Palesztin Hatóság az izraeli börtönökben raboskodó foglyoknak 1,5 millió sékeltől 1,6 millió sékelig (mintegy 138-147 millió forint) terjedő összeget fizet attól függően, hogy az illető házas-e és vannak-e gyermekei. Korábbi jelentések szerint Daoudnak két gyermeke van, ezért a Palesztin Hatóságtól további havonta 12 ezer sékelt (1,1 millió forint) kap.

„A palesztin az egyetlen olyan kormány a világon, amely dicsőíti és megjutalmazza nők és gyermekek gyilkosait, és a nekik kifizetett támogatást nyugati demokráciáktól kapott juttatásból finanszírozza”

– mondta Itamar Marcus, a PMW igazgatója.

„Hacsak az EU, Nagy-Britannia, Norvégia és a Palesztin Hatóság más támogatói nem hagyják abba a Palesztin Hatóság támogatását, úgy maguk is alapvetően terror-támogató szervezetekhez válnak hasonlóvá.”

Az 1987-ben meggyilkolt Ofra Moses férje a Daoud szabadon engedésével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Az Ofrát és Talt meggyilkoló vadállat hősként való üdvözlése megdöbbentő és elfogadhatatlan. Az égő autóba ugrottam, hogy megmentsem a családom, de nem tudtam kiszabadítani Ofrát és Talt, Ofra halálra égett a szemeim és gyermekeink szemei előtt. „

„90 nap elteltével a kis Tal is belehalt a sebeibe” – mondta Moses. „Az a tény, hogy a gyilkos továbbra is jó körülmények között él a börtönben, látogatásokat fogadhat és bizonyos fokig tanulhat is, reményt ad az Izraelt elpusztítani akaróknak. Meg kell akadályozni, hogy a Palesztin Hatóság terroristáknak fizessen! Elfogadhatatlan, hogy a Palesztin Hatóság magasztalja a gyilkost és havonta több mint 12 ezer sékelt fizet csak azért, mert zsidókat gyilkolt, csak azért, mert meggyilkolta a feleségemet és a fiamat.