Orosz vakcinát kaphatnak a palesztinok

Vlagyimir Putyin telefonon beszélt Mahmud Abbásszal és megígérte neki, hogy az oroszok készek az izraeli-palesztin konfliktus igazságos rendezésére. 

Korábban az izraeli újságok már megírták, hogy a palesztinok négymillió orosz vakcinát kaphatnak.

Telefonon beszélt egymással Vlagyimir Putyin orosz és Mahmúd Abbász a palesztin hatóság vezetője kedden, és szó esett lehetséges orosz oltóanyag-szállításról is.

A hivatalos orosz tájékoztatás szerint a beszélgetés során a felek különös figyelmet szenteltek a koronavírus-fertőzés terjedése elleni együttműködésnek,

illetve szóba került annak lehetősége is, hogy a koronavírus elleni, orosz gyártmányú oltóanyagokkal lássák el Palesztinát.

A közlemény szerint a két államfő megvitatta a közel-keleti rendezés kérdéskörét is. Az orosz elnök biztosította beszélgetőpartnerét arról:

Oroszország kész hozzájárulni ahhoz, hogy igazságos és hosszú távú megoldást találjanak az izraeli-palesztin konfliktusra.

A palesztin fél által kezdeményezett telefonbeszélgetés során Putyin és Abbász megvitatta a kétoldalú együttműködést a kereskedelem és a gazdaság, illetve a humanitárius tevékenységek területén.

Elfogyott a koronavírus-teszt a Gázai övezetben

Az övezetben drasztikusan nőtt a megbetegedések száma, vasárnap az egyetlen, teszteket végző laboratórium is leállt.