A Facebook letiltotta Novák Előd oldalát a felhasználók hírvonaláról

A Facebook letiltotta Novák Előd közel 140 ezres oldalát a felhasználók hírvonaláról – adta hírül a politikus közösségi média-oldalán.

„A választásokat eldöntő Facebook cenzúragépezete ismét lecsapott a Mi Hazánk Mozgalomra: indoklás és értesítés nélkül, sunyin letiltotta a párt alelnökének már közel 140 ezer követővel rendelkező oldalát a felhasználók ún. hírvonaláról, így az egyes bejegyzések korábbi, több tízezres elérései szinte nullára csökkentek, csak a facebook.com/novakelod oldalt közvetlenül felkeresők látják tartalmait. A Facebook-felhasználók kiegyensúlyozottnak hitt, illetve elvileg saját választásaik alapján történő tájékozódása helyett manipulált összeállítású hírvonalat kapnak, balliberális érdekek szerint” – áll a politikus bejegyzésében.

A Mi Hazánk október 23-i rendezvényén a párt elnöke, Toroczkai László arról beszélt, hogy a kommunista vezetők zsidó származására kell a hangsúlyt tenni. Novák Előd idén korábban azért harcolt a XI kerületi önkormányzatnál, hogy Horthy térnek nevezzék az egyik közteret. De a pártnak és prominens tagjainak korábban is volt számos antiszemita megnyilvánulása – emlékeztet a Tett és Védelem Alapítvány honlapja.

Mint lapunk nemrég megírta, a Facebook közösségi elveinek megsértésére hivatkozva törölték a Mi Hazánk Mozgalom 80 ezer követővel rendelkező oldalát.

A párt számára azóta új oldalt regisztráltak.

A Facebook lekapcsolta a Mi Hazánk közösségi oldalát

A Facebook közösségi elveinek megsértésére hivatkozva törölték a Mi Hazánk Mozgalom 80 ezer követővel rendelkező oldalát.

Címlapkép: MTI