Videó: Már a cirkálórakétákat is elhárítja a Vaskupola

Sikerrel zárult az Izraeli Rakétavédelmi Szervezet Vaskupola-tesztje, melyet első ízben vetettek be cirkálórakéták ellen — jelentette be az izraeli védelmi minisztérium kedden.

A rövid hatótávolságú Vaskupolát a „Dávid parittyája” (amerikai nevén „Nyíl”) középhatótávolságú rakétaelhárítórendszerrel együtt tesztelték az amerikai és izraeli rakétavédelmi ügynökségek Izraelben. A védelmi minisztérium szerint a sikeres teszt egy fontos mérföldkőnek számít, az ország pedig egyre növeli védelmi képességeit a jelenlegi és jövőbeni fenyegetésekkel szemben. Jelentésükben azt írják:

a Vaskupola elhárító-rendszer drónok és cirkálórakéták elhárításában is sikeresnek bizonyult.

David’s Sling, a proteção ANTI-ICBM de ISRAEL!

A Organização de Defesa de Mísseis de Israel (IMDO), da Diretoria de Pesquisa e Desenvolvimento de Defesa do Ministério da Defesa, juntamente com a Agência d…

A többszintű légvédelmi rendszer a Nyíl (=Arrow) ellenrakétával kiegészülve egyszerre több fenyegetést is képes megakadályozni.

„Most először sikerült a gyakorlatban is felmérnünk Izrael összetett, többszintű légvédelmi rendszerének képességeit”

– mondta Beni Ganz védelmi miniszter.

„Ez a világ egyik legfejlettebb légvédelmi rendszere, közeli és távoli fenyegetés ellen egyaránt bevethető. Ez a rendszer kiemelkedő stratégiai képességekkel látja el Izraelt, és bármilyen forgatókönyv esetén hatékony”

– tette hozzá.

Ganz köszönetet mondott az Egyesült Államok védelmi minisztériumának, Rakétavédelmi Ügynökségnek, az amerikai kormánynak és a Kongresszusnak is – írja a The Jerusalem Post.

Magyarország is Vaskupola radarrendszerével védheti a légterét

A magyar hadsereg megvásárolja Izraeltől a kis hatótávolságú rakéták és tüzérségi lövedékek ellen védelmet nyújtó Vaskupola rendszer radarrendszerét.