Orbán Viktor: A baloldal föltalálta a progresszív antiszemitizmust

Az amerikaihoz hasonló ügynök-ellenes jogszabályt nem tudtak meghonosítani, az Európai Bíróság nem fogadta el. „Most van még néhány hetünk, hogy kigondoljuk, milyen új szabályokat tudunk helyette megalkotni. Egy ember van, aki türelmetlenül várja a végkifejletet, az én vagyok” – mondta Orbán Viktor a parlamentben egy azonnali kérdésre – írja az ATV.hu.

Volner János független képviselő arról beszélt az azonnali kérdések órájában, hogy vannak olyanok nagyon sokan a parlamentben, akik külföldi segítséggel szeretnének kormányra kerülni. A volt jobbikos honatya azt mondta, két parlamenti frakcióval itt ülnek a kommunisták utódpártjai, a szélsőliberálisok pedig külföldön lobbiznak azért, hogy Magyarország ne kapjon uniós pénzeket, amíg ők nem kerülnek kormányra. Itt vannak a magyar közélet „politikailag transzneműnek tekinthető képviselői” is – utalt a Jobbikra -, akik jobboldalinak mondják magukat, de Gyurcsány Ferenccel szeretnének választást nyerni.

„Miniszterelnök úr nem tartja-e abszurdnak, hogy a liberális politikát minden eszközzel segítő társadalmi szervezetek, melyeket külföldről támogatnak, több külföldi támogatást kapnak, mint a legtöbb állami támogatást kapó magyarországi párt?” – kérdezte Volner.

Megemlítette, hogy míg a Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton korábban a Soros-szervezeteket felszámoló javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, később Soros embereivel szervezett konferenciát külföldön. Betiltják-e ezen szervezetek támogatását? – kérdezte.

Orbán Viktor minderre azt válaszolta, hogy de ja vue érzése van, az a kép jelenik meg, amikor abból a parlamenti sarokból ilyen hangokat lehetett hallani, és sajnálja, hogy „az utolsó mohikánnak kell válaszolnia” most.

A helyzet súlyosabb szerinte, mint amit Volner lefestett – mondta Gyöngyösi Márton kapcsán a miniszterelnök.

„A baloldal föltalálta a progresszív antiszemitizmust”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Szerinte progresszív antiszemita az, aki „jobban gyűlöli a mi kormányunkat, mint zsidó honfitársait”, „és ha ilyen akkor befogadják”. Így van, hogy Jobbikból sokan a DK, az MSZP listáján fognak indulni – mondta, hozzátéve: Gyöngyösi képviselőtársunk itt állt velem szemben, és azt mondta, listázni kell a zsidó képviselőket. És most a baloldal elfogadott, ünnepelt politikusa. Ez a progresszív antiszemitizmus, ezért kívánom, hogy a magyarországi keresztény jobboldal elég erős legyen ahhoz, hogy meg tudja védeni a magyarországi zsidó közösségeket, „nehogy baj legyen abból, amit ezek itt csináltak”

– hangoztatta a válaszában Orbán Viktor.

Volner János azt mondta, hogy mint nemzeti oldalon dolgozó képviselő, ő azt tartotta irányadónak, hogy mindig akkor kell támogatni a kormányt, ha a kormány a nemzet érdekében cselekszik. Korábban a jogállami vitában is a kormány mellé álltunk, – mondta a volt jobbikos képviselő. A mostani szerinte nem is jogállamisági vita, tévesen hívták annak, hanem szuverenitási vita volt az uniós csúcson. Elégedetten nyugtázta, hogy ezt következetesen képviseli Orbán Viktor.

Orbán Viktor erre azzal reagált, hogy számos különbség van köztük, ők egy polgári kereszténydemokrata párt, míg Volner egy nemzeti radikális irányvonalhoz vagy ilyesmihez tartozik. A nézetkülönbség marad is – jegyezte meg. De a külföldön szükséges nemzeti érdeket képviselő minimumra, közös alapra szükség van. És az látszik, hogy az önök részéről van erre törekvés, „igyekszem ezt majd magam is pártfogolni” – fogalmazott Orbán Viktor.

Egyetért azzal, hogy Magyarországon számos külföldről finanszírozott szervezet van, akiket senki nem választott meg, ellenben a magyar politika alakításába bele akar szólni. De mint a miniszterelnök mondta, nem tud jó hírrel szolgálni, az amerikaihoz hasonló „ügynök-ellenes jogszabályt” nem tudták meghonosítani, mert az Európai Bíróság azt nem fogadta el. Most van még néhány hetünk, hogy kigondoljuk, helyette milyen új szabályokat tudnak majd megalkotni. Egy embert biztosan ismerek, aki türelmetlenebbül várja a végkifejletet, „az én vagyok” – mondta Orbán Viktor végül.