Király Kinga nyerte a Hanukatalizátor díjat

Rekordszámú szavazat érkezett a JCC Budapest – Bálint Ház által rendezett Hanukatalizátor Díjra, melyet 9. alkalommal adnak át a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak – olvasható a szervezet közleményében.

A legtöbb szavazatot Király Kinga, Az Élet Menete Alapítvány munkatársa gyűjtötte a közösségtől. A JCC Budapest – Bálint Ház Különdíját pedig a Haver Alapítvány önkéntes csapata kapta.

Király Kinga önkéntes vezetőként tárlatvezetéseket tart középiskolások számára a holokausztról. Az Élet Menete lengyelországi és budapesti rendezvényein sokaknak adott inspirációt ahhoz, hogy közelebbről megismerjék a zsidó kultúrát.

A Haver Alapítvány tizenkét éve küzd egy nyitottabb, elfogadóbb társadalomért, önkéntesei rengeteget tesznek azért, hogy diákokkal megismertessék a zsidóságot. A járvány alatt is felbecsülhetetlen munkát végeznek: az alapítvány programjai szinte zavartalanul működnek.

Kenesei Marcell, a JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója szűk körben, de személyesen adta át a díjakat, és elmondta, hogy a legnagyobb örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy ennyi jelölés és szavazat érkezett. „Muszáj, hogy valami jó is történjen velünk idén és a Hanukatalizátor díj pont ilyen. Megmutatja, hogy mindig vannak jó dolgok, jó emberek, jócselekedetek” – tette hozzá.

A rendezvényt a JCC Budapest – Bálint Ház szervezi, fő támogatója az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány.