Netanjahu az izraeli idősekért énekel duettet

Benjamin Netanjahu miniszterelnök Eden Ben Záken izraeli énekesnővel dalol érzelmes duettet, amelyet Ken Lazáken, időseket segítő civil szervezet támogatására készítettek. A videó a generációk közötti kapcsolatok elmélyítésére összpontosít, még a koronavírus-járvány jelentette kihívások idején is.

„Van védőoltás a koronára, de nincs vakcina a magányra. Ennek megoldása a mi kezünkben van” – mondta Netanjahu.

„Arra kérek minden fiatalt, hogy látogassa meg a nagymamáját, nagyapját vagy a szomszédot, és segítsen neki átvészelni ezt az időt. Sokkal többet is tehetünk az idősebbek megsegítésére ” – énekli Netanjahu a dalban.

A klip internetes személyiségekről és nagyszüleikről mutat képeket, a háttérben Netanjahu baritonja harmonizál Ben Záken jól ismert stílusával és Arik Einstein Jes bi áhává (Van bennem szeretet) című dalát éneklik.

„Ez egy számomra különösen izgalmas projekt, amelyben megmutatjuk, hogy az idősek megsegítésére még a miniszterelnök is hajlandó énekelni” – mondta Ben Záken. „Ha a dal miatt vannak lesz olyan idős ember, aki jobb állapotban vészeli át a telet, akkor boldog leszek” – tette hozzá az énekesnő.

יש בי אהבה – ראש הממשלה בנימין נתניהו ועדן בן זקן (Prod.by Guy Dan)

הופק ע״י ישראל בידור.לשיר החדש בכל שירותי הסטרימינג: https://fanlink.to/EdenBibiבתקופת הקורונה, המגפה הקשה ביותר והנסתרת מן העין הינה הבדידות שבני הגיל השליש…

Ken Lazáken célja az izraeli idősek jogainak védelme a nyilvános és a személyes szférában – áll a civil szervezet honlapján, a szervezetet önkéntesek működtetik.

Avigdor Liberman, az Jiszráel Bétéjnu ellenzéki párt elnöke a videóra reagálva kifejezte nemtetszését, amiért Netanjahu pénzt gyűjt egy olyan szervezet számára, amely „az ő politikája által létrehozott problémával” küzd.

Liberman azt mondta, hogy „jobb lenne, ha a kormány az éneklés helyett olyan politikát folytatna, amely támogatja az időseket és a holokausztban nem szorulnának adományokra”.