Adolf Hitler nevű politikus nyerte a namíbiai választásokat

A politikus teljes neve Uunona Adolf Hitler és elsöprő fölénnyel nyerte a délnyugat-afrikai országban tartott választásokat – írja a 444.hu.

A német nevek, így az Adolf is gyakori keresztnév az egykori német gyarmaton, ahol Bismarckról és az egykori szabaddemokrata külügyminiszterről, Hans-Dietrich Genscherről is van utca elnevezve.

„Gyerekként számomra ez teljesen normális név volt. Csak felnőttként döbbentem rá, hogy ez az ember az egész világot uralma alá akarta hajtani. Én semmi ilyesmit nem akarok”

– mondta Hitler az Eagle FM Namibia rádióadónak.

Eagle FM Namibia on Twitter: „RESULTS: Uunona Adolf Hitler of the SWAPO party is the duly elected councilor of the Ompundja Constituency.#NamVotes2020 #NamibiaVotes2020 #EagleFM pic.twitter.com/6ZQqaNctZx / Twitter”

RESULTS: Uunona Adolf Hitler of the SWAPO party is the duly elected councilor of the Ompundja Constituency.#NamVotes2020 #NamibiaVotes2020 #EagleFM pic.twitter.com/6ZQqaNctZx

A politikus a német diktátor után kapta a nevét szerinte apja „valószínűleg nem értette, hogy Hitler miért is állt ki”. Hitler azonban nem akarja megváltoztatni a nevét, mert „minden hivatalos iratában” így van jegyezve. Felesége viszont Adolfnak hívja, az egyszerűség kedvéért.