Ben Shapiro: Joe Biden visszahozza a „demokrata mocsarat”

Ben Shapiro

Miután két éven át kerülte a komoly kérdéseket politikai preferenciái és leendő csapata kapcsán, most már tudjuk,hogy Joe Biden mit tenne, amennyiben tényleg ő lesz az elnök: újranyitja a „mocsarat” – írja Ben Shapiro a Daily Wire oldalán megjelent véleménycikkében.

A média négy hosszú éven át ismételgette, hogy Donald Trump nyakig van a korrupcióban, és hogy a média fogja megvédeni a demokráciát Trump ellen, illetve küzdeni az ellen, nehogy elfogadjuk Trump mércéit az „új normálisként”.

Shapiro szerint a média azt ismételgette, hogy vissza kell térnünk az új „normálishoz” – ami alatt azt értették, hogy a média és a demokraták együtt dolgozzanak az amerikai közvélemény megtévesztésén, ahol a nagy cégek és a kormány közötti kapcsolat a szokás része.

Ez egy olyan rendszer volt, ahol a nehéz politikai kérdéseket elnapolták; ahol a botrányokat gondolkodás nélkül eltemették; ahol az alkotmányos korlátokat rendre felülírták a baloldali politika jegyében; ahol a demokraták ronda új retorikáját a jobboldal eredendő gonoszságának termékeként kezelték: és ahol az alternatív hírforrásokat eleve összeesküvés-elméletek forrásának tartották.

Ezt a fajta „normalitást” akarta a Demokrata Párt és a média – írja a szerző.

Shapiro szerint ezen normalitás elérése lesz újra a céljuk. „Biden felveszi kormányába a demokrata establishment összes tagját”. Tony Blinken, aki híres arról, hogy támogatta az iráni atomalkut, és hogy több katonák akart Szíriába – ő fogja vezetni a külügyet. Jake Sullivan, Biden nemzetbiztonsági tanácsadója alelnöki korából, főleg arról híres, hogy az iráni alkut a tárgyalás csúcsának nevezte. Mint Ben Shapiro hozzáteszi, ez nem volt igaz.

„Eközben a média talpnyaló módon fogja védeni Bident.”

Ezen a héten a Washington Post komplett cikket szentelt az Új Biden-féle Korszak csodáinak, aminek címe: „A washingtoni establishment azt reméli, hogy a smúzolás újra nagy lesz”. A cikk úgy ünnepelte a régi normálist, mint „a tapasztalat és hozzáértés iránti tiszteletet”, „pártok közötti együttműködést”, és az „emberek újra összehozását”.

Shapiro szerint viszont a régi normális nem volt jó. „Ezért választották meg Donald Trumpot.” A régi normális Shapiro szerint haveri kötődésekkel és oligarcha-rendszerrel jellemezhető, a Demokrata Párt és a média összefonódásával.

A szerző úgy véli, hogy a média egy olyan folyamatot ünnepel, amelynek hullámait nem tudja majd irányítani.

„És majd éppen ennyire meg lesznek döbbenve, hogy nem örült mindenki a demokrata mocsár visszatértének annyira, mint ők.”

Joe Biden gyerekeinek zsidó családjuk van, de kihasználja-e ezt a politikus elnökként?

Egyelőre csak kevesen tudnak arról, hogy a demokraták leendő elnökének összes unokája zsidó.