Covid-biztos randihelyeket biztosít Tel-Aviv a tengerparton

Izraelben is kihívás elé állítja a párkapcsolatokat a koronavírus és a lezárások, a pároknak szinte csak a kanapé, ételrendelés és a Netflix jut, ezért Tel-Aviv vezetése megpróbál rajtuk segíteni „a randi megmentése” nevű projektjével – írja a No Camels.

Tel-Aviv-Yafo önkormányzata úgy döntött, hogy a város jellegzetes helyszíneit ajánlja fel a randizáshoz, ezzel egy új szintre emelje az ilyen találkozásokat, a homokos tengerpart látványával, miközben távolságot is tarthatnak másoktól.

Párok lehetőséget kaptak, hogy időpontokat foglaljanak három tengerparti vízimentő-toronyba, amelyeket télen amúgy sem használnak.

Az önkormányzat közleménye szerint ezek a randevúk „felejthetetlen estét ígérnek, festői kilátással Tel-Aviv partvidékére és a Földközi-tenger homokos partjára. A város egy üveg borral és dekorációval is feldobja a helyszíneket.

Tucatnyi pár foglalt már kétórás időpontokat a Bograshov Beach, a Hilton Beach és a Metzitzim Beach vízimentő-tornyaiban – közölte az önkormányzat.

„A közösségi élet Tel-Avivban nem áll le, és folyamatosan feltalálja magát. Mikor volt utoljára randid egy ilyen toronyban? Ez egy felejthetetlen élmény és szórakoztató ötlet mindenki számára”

– mondta Dana Moison, aki megismerkedésük négyéves évfordulóját ünnepelte férjével a Bograshov Beach egyik vízimentő tornyában.

A COVID-19 kitörése óta Tel Aviv-Yafo önkormányzata azon dolgozik, hogy megőrizze a város elismertségét, mint egy szórakoztató és biztonságos helyszín az itt élőknek és a látogatóknak egyaránt, amely számos kültéri programot kínál fiatalos, dinamikus szellemiségben. A város lakosságának körülbelül 30 százaléka 18 és 35 év közötti.

Vége a zárlatnak, strandolhatnak és tüntethetnek az izraeliek

A nyitás következő fázisait csak akkor kezdik meg, ha a fertőzési ráta az előre kijelölt számra esett vissza.

A téli szezonban is heti többszáz rendezvényt terveznek, amely megfelel az egészségügyi minisztérium ajánlásainak.

Épületek tetején tartott előadások, szabadtéri művészeti- és fotókiállítások, kulturális rendezvények az idősebbeknek, tengerparti jóga, ingyenes városi túrák és még számos más kulturális és szórakoztató eseményt terveznek a következő hónapokra.

„A kultúra mindig is szerves része volt az első héber városnak, megalapítása óta, amely ugyanakkor 150 ezer ember megélhetését is biztosítja, akik most a járvány kitörése óta háttérbe szorultak”

– mondta Ron Huldai polgármester, aki javasolja az egészségügyi és kulturális miniszternek a nyitott programhelyszínek újranyitását.

„Minden héten többszáz rendezvényt tervezünk tartani, hogy ezrek számára megélhetést, tízezrek számára lelki gyógyulást biztosítsunk”

– tette hozzá a polgármester.