Izrael a legjobb hely a női vállalkozóknak

Habár a pandémia drasztikusan érezteti hatását a világ kereskedelmében és gazdaságában, egy friss kimutatás szerint Izraelben a női vállakozók jól teljesítenek — sőt, a világ legjobb eredményeit produkálták idén.

A The Jerusalem Post cikkében egy globális üzleti jelentés friss eredményeire hivatkozva állítják,

a női vállalkozók számára Izrael a legjobb ország 2020-ban.

A Mastercard Index of Women Entrepreneurs (MIWE) jelentését olyan szervezetek adataira alapozza, mint az OECD és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet. A riport szerint habár

továbbra is megdöbbentő a nők üzleti egyenlőtlenségeinek globális mértéke, de más gazdasági visszaesésekkel ellentétben a koronavírus-járvány megnyitotta az utat a jelentős előrelépés előtt is.”

A MIWE arra hívta fel a figyelmet, hogy a női vállalkozók társadalmi-gazdasági hozzájárulására hatalmas az egész világon. Ezért is fontos, hogy a ne maradjanak figyelmen kívűl azok a politikai döntések, amelyeket a nők üzleti támogatása érdekében hoznak.

Izraelben a női vállalkozókra jobban jellemző a sikeréhség, mint a férfi vállalkozókra

— írja a lap.

Ezzel együtt a riport arról is jelent, hogy a világban vizsgált női vállalkozók mintegy 87 százaléka azt mondta, hogy hátrányos hatással volt rájuk a pandémia.

Izraelben például azt nehezményezték a válaszadók, hogy annak ellenére, hogy az országban csaknem azonos a férfiak és a nők száma, a világjárvány idején az újonnan munkanélküliek 56 százaléka volt nő.

A tanulmány szerint a nőkre gyakorolt ​​aránytalan hatás részben annak is köszönhető, hogy a nők felülreprezentáltak a legsúlyosabban érintett ágazatokban, ráadásul a gyermekgondozási kötelezettségek is jelentősen fokozódtak az idei évben.

Izraeli tudósok visszafordítanák az öregedés folyamatát

A hiperbár oxigénterápia (HBOT) egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vérsejtek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát egy izraeli kutatás szerint.