A baloldali lapoknak sem tetszik a Sorosról készült dokumentumfilm

A dokumentumfilm úgy mutatja be Soros Györgyöt, mint akinek legfőbb célja az autoriter politikusok visszatartása – írja a Times of Israel.

Pénteken volt az online premiere egy Soros Györgyről készült dokumentumfilmnek. A film hivatalos IMDB leírása szerint a Soros című alkotás „korunk egyik legbefolyásosabb és legellentmondásosabb alakját mutatja, be, ahogy a világban növekedő önkényuralom ellen harcol.”

A filmet egy korábbi munkatárs készítette.

A JTA beszámolója szerint a kritikák nem voltak kedvesek a filmhez, mivel a kritikusok szerint túlságosan egyoldalúra sikerült a milliárdos ábrázolása.

Többen megjegyezték, hogy az alkotás szinte teljesen Soros György jótékonykodására koncentrál és a néző szinte semmit nem tud meg a milliárdos életéről és karrierjéről. A film pozitív narratíváját többen túlságosan egyoldalúnak titulálták.

„Ha lenne Sorosnak egy nagy központi irodája, ahol körbevezetnék a látogatókat, a folyosón elhelyezett kivetítőkön ez a film mehetne éjjel és nappal”

– írta a Variety.

A New York Times kritikusa azt írta, hogy zavaros a film, klipről klipre, témáról témára ugrál és nincs egyértelmű fókusz.

A 90 éves Soros Györgyről készült filmet Jesse Dylan, a Nyílt Társadalom alapítvány korábbi munkatársa készítette, aki mellesleg Bob Dylan fia.

Sorosra kapcsolva

Soros alapítványa rendkívül aktív a Közel-Keleten is. De vajon jó ez Izraelnek?