Kötter Tamás: „Disznó urak, szavazzatok a böllérre!”

„Úgy látom, a mostani hasadás inkább a globalisták és a lokalisták között húzódik, az akárhol és a valahol emberei között pedig a szakadék akkora, az ellentét olyan kibékíthetetlen, hogy szinte már nem is érdemes párbeszédet folytatni”- mondta Kötter Tamás író-ügyvéd a Mandinernek. 

Kötter Tamás író és ügyvéd, eddig hat kötete jelent meg a Kalligram kiadásában, saját bevallása szerint azonban inkább a Porshéját választja, mint az írói dicsőséget. Szerinte Magyarországon nincs igazi baloldal, mert a pártok csak ideológia szintjén támogatják a baloldali eszméket és a végén a munka és a tőke harcában mindig a tőkét választják.

Az interjúban Kötter középpontba helyezi a középosztályt, amely rétegről szerinte az írók valamiért megfeledkeztek, és akik szerinte azok ellen fordulnak, akiknek a sikerüket köszönhetik. Szerinte tragikomikus, hogy a Momentumosok, akik pont a középosztályból származnak a kormánypárt ellen fordulnak, amelynek intézkedései éppen nekik kedveztek. Szerinte ha egyszer hatalomra kerülnének akkor a baloldali elképzeléseiket, nem a gazdagok” fogják kifizetni, hanem a középosztály. Köttner szerint ugyanis a gazdagok ügyesen kitudják menteni a pénzüket.

„Fizetni éppen a friss szerelmes középosztálybeli alkalmazotti réteg fog, mondjuk egy hármassal kezdődő, két számjeggyel leírható szja-t. Őket, illetve a jövedelmüket, ugyanis játszi könnyedséggel éri utol az állam. Remélem, hogy néhányan olvassák ezeket a szerény sorokat. Nekik, ha még mindig az új Lenin-fiúkra szavaznának, ezt üzenem: »Disznó urak, szavazzatok a böllérre!«”

– magyarázza Kötter.

Az író-ügyvéd kifejti, hogy ma Magyarországon nincsen, ami összeköthetné a két oldalt, mert az egyik fél teljes nemzeti önfeladást szeretne. Szerinte a baloldali eszméknek, köztük a különböző modernista ideológiáknak az a problémája, hogy szétrepesztik a társadalmat és elveszik a közös célokat. A szerző egyfajta önkéntes magyar nemzethalált vizionál ha Magyarország beleolvad az Európai Egyesült Államokba.

„Ellentétben velük, én nem szeretném, ha annak az emberi közösségnek, amely magyarnak hívja magát, véget érne a története, és előbb egy folklorisztikus elemmé válna, majd – megfosztva mindentől, ami megkülönbözteti másoktól, megfosztva attól, hogy ura legyen jövőjének – egyszerűen eltűnjön a fogyasztásra trenírozott tömegben”

-mondja a Kötter Tamás.

Az író-ügyvéd elmondja, hogy könyveiben éppen az ő általa „globalistának” nevezett embereket gúnyolja ki, mert szerinte Magyarországon a baloldal globalista eszmékkel jött létre és egyszerűen lecserélték a Szovjetuniót az Európai Unióval.

„A legszörnyűbb, hogy ők az ország krémje: épp azok, akiknek példát kellene mutatniuk, mindeközben őket nagyon nem érdekli, mi a helyzet az alsóbb társadalmi osztályokkal. Ahogy egy barátom fogalmazott: nekik teljesen mindegy hogy egy magyar, arab vagy egy fekete szolgálja ki őket, a lényeg, hogy kiszolgálják és fogyaszthasson”

-állítja az író-ügyvéd.

Az interjúban még szóba kerül: mi az ember kötelessége ezen a világon, hogy vajon mit mondanak a baloldali írók egy konzervatívnak a karácsonyi partin, és, hogy vajon Magyarországon miért nem ír senki regényeket az élet értelméről?

A teljes interjút elolvashatja itt. 

Kenneth Abramowitz: „A nyugat-európaiak fele Kelet-Európába fog menekülni”

Az amerikai Republikánus Párt egyik jelentős adományozójával a nyugati civilizáció jövőjéről beszélgettünk.