Biden már győzelmi beszédére készül, Twitter-fiókját is frissítette

Ő és Kamala Harris már megválasztott elnökként és megválasztott alelnökként szerepelnek – írja a Telex.hu.

A portál szerint Biden magyar idő szerint éjjel kettőkor fog győzelmi beszédet tartani.

Addig családjával tölti az idejét wilmingtoni otthonában, és telefonon beszél szövetségeseivel, és a világ számos vezetőjével. A már megírt győzelmi beszédén is még alakítanak az utolsó pillanatig, mondták források a CNN-nek.

Egy nyilatkozatot is kiadott az USA következő elnöke. Azt írja:

“Megtisztelő, hogy az amerikai nép belém és Harris megválasztott alelnökbe fektette bizalmát. A példátlan akadályok ellenére rekord sok amerikai szavazott. Újra bebizonyítva, hogy a demokrácia mélyen Amerika szívében dobog. A kampány végeztével itt az ideje, hogy a haragot és a durva retorikát félretegyük együtt, egy nemzetként. Itt az idő, hogy Amerika egyesüljön. És meggyógyuljon. Mi vagyunk az Amerikai Egyesült Államok. És nincsen semmi, amit ne tudnánk megcsinálni, ha együtt csináljuk”.

NBC News on Twitter: „NEW: Statement from President-elect Joe Biden:”I am honored and humbled by the trust the American people have placed in me and in Vice-President-elect Harris … With the campaign over, it’s time to put the anger and the harsh rhetoric behind us and come together as a nation.” pic.twitter.com/escPaD2dcd / Twitter”

NEW: Statement from President-elect Joe Biden:”I am honored and humbled by the trust the American people have placed in me and in Vice-President-elect Harris … With the campaign over, it’s time to put the anger and the harsh rhetoric behind us and come together as a nation.” pic.twitter.com/escPaD2dcd