Danny Danon: Hálásak kell legyünk Trumpnak, de hozzá kell szoknunk Bidenhez

Izrael volt ENSZ nagykövete azt nyilatkozta a izraeli katonai rádióban, hogy „Izraelnek hálásnak kell lennie Trump elnöknek, de meg kell szoknunk annak tényét, hogy Biden veszi át az irányítást” – írja az Arutz7, izraeli hírportál.

Danon szerint „számos jelentős kérdésben nehezebbé válnak a dolgok. Biden meg akarja újítani például az iráni nukleáris megállapodást. A nemzetközi színtéren pedig sok területen magyaráznunk kell magunkat, míg korábban egyszerűen elfogadták álláspontunkat.”

Joe Biden, a demokrata elnökjelölt szerdán nyilatkozatot adott a 2020-as elnökválasztás kapcsán.

„Nem azért vagyok itt, hogy kijelentsem, hogy nyertünk, hanem azért vagyok itt, hogy jelenthessem, hogy abban hiszünk, hogy, a szavazatszámlálás végeztével mi fogunk nyerni” – mondta Biden.

„Annak érdekében, hogy előrejussunk, le kell állítanunk ellenfeleink ellenségként való kezelését. Nem vagyunk ellenségek ”- hangsúlyozta. „Demokratákként kampányolunk, de én amerikaikért fogok kormányozni.”

A volt alelnök hozzátette: „Ugyanolyan keményen fogok dolgozni azokért, akik nem rám szavaztak, mint azokért, akik az én nevemet jelölték a szavazólapon.”

Biden kijelentette „minden szavazatot meg kell számolni. Senki nem fogja elvenni tőlünk demokráciánkat. Sem most, sem máskor. Amerika túl sok csatát vívott ahhoz, hogy valaha is megtörténjen ez. Mi, az emberek, nem hallgatunk el”, hozzátéve, hogy „Bízom benne, hogy győztesen kerülünk ki, de ez nem egyedül lesz az én győzelmem vagy egyedül a mi győzelmünk lesz. Az amerikai nép, a demokrácia és Amerika győzelme lesz. Ha nyerünk, nem lesznek kék és vörös államok, csak Amerikai Egyesült Államok. ”