Nahát: Izraeli embercsempész került rendőrkézre Érden

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az izraeli sofőrrel szemben, aki öt migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében  — írja a police.hu.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. október 30-án 20 óra 5 perckor az M0-ás autóút Annahegyi pihenőjénél ellenőriztek egy személyautót és sofőrjét a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján.

Az intézkedés során a járműben tartózkodott még öt férfi, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni a rendőröknek, ezért az izraeli sofőrt embercsempészés gyanújával, öt utasát tiltott határátlépés miatt állítják elő az Érdi Rendőrkapitányságra.

A police.hu emlékeztet rá, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Rács mögött az embercsempész maffia feje

A szállításért a szervezők emberenként 120-250 euró közötti összeget fizettek a sofőröknek.