A francia zsidók dicsérik a török neofasiszta csoport elleni intézkedéseket

A zsidó közösség hétfőn üdvözölte a francia belügyminiszter „Szürke Farkasok” betiltásáról szóló döntését – számolt be az Algemeiner.

A francia zsidóság egyik legjelentősebb érdekvédelmi csoportja, a CRIF Twitteren közzétett bejegyzésében méltatta Gerald Darmanin belügyminiszter lépését, mely betiltja a „Szürke Farkasok” nevet viselő ultranacionalista szervezetet, melynek merényletei és robbantásai az 1960-as évekig nyúlnak vissza.

„A hétvégén ismét megmutatták erőszakos mivoltukat a franciaországi örmény közösség ellen. Ennek nincs helye köztársaságunkban” — írta a CRIF, utalva a szervezet támogatóinak ezen a héten elkövetett támadásaira a hegyi-Karabahban megújult harcok elleni örmény demonstráción, valamint az örmény népirtás emlékművének megrongálására Lyon városában.

A Szürke Farkasok betiltása Franciaország és Törökország közötti növekvő feszültség közepette történik, miután egy iszlamista támadó a múlt hónapban lefejezett egy iskolai tanárt Párizs közelében.

Darmanin a Szürke Farkasokat „különösen agresszívnek” minősítette.

Mint ismeretes, a Szürke Farkasok egyik terroristája — Mehmet Ali Agca — felelős volt II. János Pál pápa ellen 1981-ban elkövetett római merényletért.