Tüntetők támadtak philadelphiai zsidó lakosokra: „Ez a Sátán zsinagógája”

Tüntetők bántalmaztak és kigúnyoltak amerikai zsidókat, akik szolidaritást próbáltak vállalni a Black Lives Matter mozgalommal kedden este a demokrata vezetésű Philadelphiában. A városban azután indultak sokszor erőszaktól sem mentes tüntetések, hogy a rendőrség lelőtt egy fekete férfit, aki nem működött együtt egy rendőri intézkedés során – írja a Daily Wire.

Egy tüntetésről készült videón zsidókat csúfolnak és üldöznek. Legalább egyet fizikailag is bántalmazott egy tüntető.

„Mit kerestek itt, nem is itt laktok” – mondta az egyik tüntető.

„Takarodjatok!” – kiáltja az egyik tüntető. „Tudjátok, hogy mi vagyunk, az igazi zsidók, igaz?” – mondja az egyik férfi, aki többször is „Amalek” néven emlegeti a zsidó férfiakat. Az amalekiták, a bibliai idők óta a zsidó nép örök ellenségei.

Az egyik zsidó férfi annyit válaszol, hogy: „Csak szolidaritást mutatni jöttünk.”

A tüntetők egyre dühösebbek, és azt mondják a zsidó férfiaknak, hogy „mi a sz.rt bámulnak”, és azt kiabálják, hogy „takarodjanak”.

„Húzzatok el! Takarodjatok a fenébe!” – kiabálják a tiltakozók.

Amint indulni kezdtek, az egyik, piros pólót viselő zsidó férfit meglök az egyik tüntető. „húzd el a fehér seggedet” – mondják neki.

„Az Amalek keresi a balhét!” – mondja a videót látszólag rögzítő férfi.

„Takarodjatok a pics.ba” és „takarodjatok” – folytatják a kiáltásokat.

Az egyik tüntető, látszólag örülve annak, hogy a zsidó férfiak elmennek, azt mondja, hogy az emberek „ébredeznek”, és a Jelenések könyvéből kiabálja, hogy „Sátán zsinagógája.”

Philadelphiában a tüntetők számos üzletet, így több Foot Lockert, Walmartot és T-Mobile üzletet is megrongáltak és kifosztottak.

A zavargások hasonlóan erőszakosak voltak hétfőn este is, amikor legalább 30 rendőr megsebesült, köztük az egyik súlyos sérülésekkel kórházba is került.

A legújabb rendbontásnak oka Walter Wallace Jr. lelövése. Amint azt egy szemlélő által rögzített videó mutatja, Wallace-nél kés volt és a rendőrök felhívása ellenére volt hajlandó azt eldobni.

A Fehér Ház közleményében a philadelphiai rongálásokat „a demokraták rendőrség elleni háborúja legújabb fejezetének” nevezte.

„A rendvédelem hihetetlenül veszélyes foglalkozás, tisztek ezrei kockáztatják életüket szolgálatban. Minden halálos esetet teljeskörűen ki kell vizsgálni. A törvényt mindenhol be kell tartani. ”- szól a Fehér Ház az esettel kapcsolatos közleménye, mely szerint „Soha nem engedhetünk az anarchiának. A Trump-kormány büszkén áll a bűnüldöző szervek mellett és kérésre készen áll arra, hogy minden szövetségi forrást felhasználjon a zavargások megszüntetésére.”