Tüntetők támadtak philadelphiai zsidó lakosokra: „Ez a Sátán zsinagógája”

Tüntetők bántalmaztak és kigúnyoltak amerikai zsidókat, akik szolidaritást próbáltak vállalni a Black Lives Matter mozgalommal kedden este a demokrata vezetésű Philadelphiában. A városban azután indultak sokszor erőszaktól sem mentes tüntetések, hogy a rendőrség lelőtt egy fekete férfit, aki nem működött együtt egy rendőri intézkedés során – írja a Daily Wire.

Egy tüntetésről készült videón zsidókat csúfolnak és üldöznek. Legalább egyet fizikailag is bántalmazott egy tüntető.

„Mit kerestek itt, nem is itt laktok” – mondta az egyik tüntető.

„Takarodjatok!” – kiáltja az egyik tüntető. „Tudjátok, hogy mi vagyunk, az igazi zsidók, igaz?” – mondja az egyik férfi, aki többször is „Amalek” néven emlegeti a zsidó férfiakat. Az amalekiták, a bibliai idők óta a zsidó nép örök ellenségei.

Az egyik zsidó férfi annyit válaszol, hogy: „Csak szolidaritást mutatni jöttünk.”

A tüntetők egyre dühösebbek, és azt mondják a zsidó férfiaknak, hogy „mi a sz.rt bámulnak”, és azt kiabálják, hogy „takarodjanak”.

„Húzzatok el! Takarodjatok a fenébe!” – kiabálják a tiltakozók.

Amint indulni kezdtek, az egyik, piros pólót viselő zsidó férfit meglök az egyik tüntető. „húzd el a fehér seggedet” – mondják neki.

„Az Amalek keresi a balhét!” – mondja a videót látszólag rögzítő férfi.

„Takarodjatok a pics.ba” és „takarodjatok” – folytatják a kiáltásokat.

Az egyik tüntető, látszólag örülve annak, hogy a zsidó férfiak elmennek, azt mondja, hogy az emberek „ébredeznek”, és a Jelenések könyvéből kiabálja, hogy „Sátán zsinagógája.”

No Title

Black Lives Matter rioters in Philadelphia threaten, assault, and chase out Jewish residents claiming „you don’t live here” and call them members of the „Synagogue of Satan.” pic.twitter.com/ocaPjfTB7h

Philadelphiában a tüntetők számos üzletet, így több Foot Lockert, Walmartot és T-Mobile üzletet is megrongáltak és kifosztottak.

A zavargások hasonlóan erőszakosak voltak hétfőn este is, amikor legalább 30 rendőr megsebesült, köztük az egyik súlyos sérülésekkel kórházba is került.

A legújabb rendbontásnak oka Walter Wallace Jr. lelövése. Amint azt egy szemlélő által rögzített videó mutatja, Wallace-nél kés volt és a rendőrök felhívása ellenére volt hajlandó azt eldobni.

A Fehér Ház közleményében a philadelphiai rongálásokat „a demokraták rendőrség elleni háborúja legújabb fejezetének” nevezte.

„A rendvédelem hihetetlenül veszélyes foglalkozás, tisztek ezrei kockáztatják életüket szolgálatban. Minden halálos esetet teljeskörűen ki kell vizsgálni. A törvényt mindenhol be kell tartani. ”- szól a Fehér Ház az esettel kapcsolatos közleménye, mely szerint „Soha nem engedhetünk az anarchiának. A Trump-kormány büszkén áll a bűnüldöző szervek mellett és kérésre készen áll arra, hogy minden szövetségi forrást felhasználjon a zavargások megszüntetésére.”